Art Rooijakkers nieuwe presentator bij BNR Nieuwsradio

Presentator Art Rooijakkers start vanaf donderdag 9 januari met een eigen 12-delige serie bij BNR Nieuwsradio. Het programma, met de naam ‘De Eeuw van mijn Dochters’, is een persoonlijke zoektocht naar de nabije toekomst, waarin zijn dochters zullen opgroeien.

BNR De Eeuw van mijn Dochters is een programma waarin Art Rooijakkers samen met de luisteraars op verkenning gaat in de 21e eeuw. Komt ons voedsel straks uit het laboratorium? Houden onze dijken het nog of wonen we straks op eilanden voor de kust? In gesprek met deskundigen worden er belangrijke thema’s besproken, zoals voedsel, waterbeheer en mobiliteit. Op deze manier krijgt de luisteraar een beeld van wat de volgende generatie mogelijk te wachten staat.

'We zijn trots op de samenwerking met Art. Op een frisse, journalistieke manier kleurt hij de thema’s van de toekomst in. Deze serie geeft een realistische en verrassende blik op wat ons de komende jaren te wachten staat. Een betere start van 2020 kan je niet wensen', aldus Mireille van Ark, waarnemend hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio.

'Met deze serie doe ik een poging grip op de toekomst te krijgen en zo een beeld te vormen van de wereld waarin mijn dochters en hun leeftijdsgenoten zullen leven. Die nieuwsgierigheid naar nieuwe ontwikkelingen past bij BNR, een zender die in mijn ogen de blik altijd naar voren heeft gericht', vertelt Art Rooijakkers.

De Eeuw van mijn Dochters, vanaf 9 januari op BNR. Met Art Rooijakkers.

Bron: (beeld) BNR/Dutch Radio