Bekende artiesten treden live op vanuit huiskamer tijdens Live Eet

Nu de voedselbanken het zwaar hebben, schiet familiemerk Honig de gedupeerde gezinnen te hulp met de landelijke actie ‘Live Eet’. Op de website Live-Eet.nl kan heel Nederland op donderdag om 18:00 uur digitaal met z’n allen aan tafel om samen te genieten van het benefietdiner.

Met een tikkie of het scannen van een QR-code kun je vrijwillig doneren. Met de opbrengst kunnen de voedselbanken eten kopen voor de 90.000 mensen die afhankelijk zijn van hun wekelijkse pakket. ‘Het online diner wordt opgeluisterd met optredens van bekende artiesten die vanuit hun eigen huiskamer liedjes van hoop en troost bieden in deze bijzondere tijden’, stelt Leo Wijnbelt, voorzitter van Voedselbanken Nederland. ‘Bekende artiesten zoals Thomas Berge, Hadewych Minis, Peter Heerschop, Tim Knol, Claudia de Breij, Remy van Kesteren en vele anderen.’

‘Nu we met z’n allen zoveel mogelijk thuis blijven, vonden we dit samen met de voedselbank een gepaste manier om saamhorigheid te tonen met mensen voor wie de avondmaaltijd niet zo vanzelfsprekend is’, vertelt Bob Rog, directeur van Honig. ‘We hopen hiermee de voedselbank zoveel mogelijk te ondersteunen en tegelijkertijd een hart onder de riem te steken. Honig zelf doneert 360.000 maaltijden.’ Honig is al ruim 15 jaar partner van Voedselbanken Nederland.

Bron: Honig/Dutch Radio