Bijna 2,3 miljoen kijkers voor Duncan bij Pauw

De songfestivalspecial van de talkshow Pauw, waarin Jeroen Pauw songfestivalwinnaar Duncan Laurence te gast had, heeft zondagavond 2.275.000 kijkers weten te treken. Dat is bijna drie keer zoveel dan een normale doordeweekse uitzending van de latenightshow.

Vanwege de Nederlandse overwinning op het Eurovisiesongfestival had Pauw een extra ingelaste uitzending op zondagavond. In de show kreeg Duncan Laurence een award voor zijn nummer Arcade, dat dubbel platina is.

De songfestivalspecial van Pauw staat samen met het NOS Journaal op een gedeelde eerste plek in de lijst van best bekeken televisieprogramma's op zondagavond. Ook Hart van Nederland, Shownieuws en RTL Boulevard stonden helemaal in het teken van de Nederlandse historische songfestivaloverwinning.

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van College Tour met Matthijs van Nieuwkerk als presentator trok zondagavond 1.180.000 kijkers. In de show, die naar NPO 1 is verhuisd, ontving Matthijs van Nieuwkerk strafrechtadvocaat Bénédicte Ficq.

Bron: © ANP