Carolien Borgers paar weken zonder gasten op de radio

Het nachtelijke radioprogramma ‘t Wordt nu laat zal het de komende weken zonder gasten moeten doen. Het NPO Radio 2-programma draait de komende weken alleen muziek. Luisteraars kunnen wel nummers aanvragen en als zij het willen verhalen delen met presentatrice Carolien Borgers.

Dat heeft WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes dinsdag laten weten. Het besluit heeft te maken met de extra uitzendingen van Goedemorgen Nederland en Op1 in verband met het coronavirus. "We moeten in Hilversum alle zeilen bijzetten om de mensen goed te informeren", laat hij weten. "Daarom hebben we geschoven met redacteuren. De vaste kern van ‘t Wordt nu laat versterkt de actuele televisieprogramma’s."

Ook zijn drie van de roulerende presentatrices van ‘t Wordt nu laat tijdelijk alleen maar op televisie te zien. Het gaat om Lisette Wellens, Welmoed Sijtsma en Maaike Timmerman. Alle uitzendingen van ‘t Wordt nu laat worden de komende weken door Carolien Borgers gemaakt.

In het programma wordt aan de hand van de favoriete muziek van een gast een gesprek over zijn of haar leven gevoerd. WNL maakt het programma sinds januari 2016.

Bron: © ANP
Beeld: NPO Radio 2