De Fabeltjeskrant komt naar Netflix

De Fabeltjeskrant is binnenkort te zien op Netflix.
De legendarische Nederlandse kinderserie heeft nieuwe afleveringen gemaakt en vanaf 19 april zullen de verhalen van Meneer de Uil op Netflix te zien zijn.

De Fabeltjeskrant heeft bijna een kwart eeuw gedraaid. Van 1969 tot en met 1992 was de serie dagelijks te zien. In 2005 werd het zelfs gekozen tot het beste kinderprogramma aller tijden. Twee jaar geleden werd bekend dat de makers bezig waren met nieuwe afleveringen, maar was nog niet bekend wie het zou gaan uitzenden. Het gaat dus om Netflix.

Tv-producent Robin de Levita liet een jaar geleden weten aan De Telegraaf dat alle hoofdpersonages opnieuw zijn gemaakt. Dan gaat het dus om onder meer Meneer de Uil, Bor de Wolf, Juffrouw Ooievaar, de gebroeders Ed en Willem Bever en Lowieke de Vos. “Ze zijn, net als in de oorspronkelijke serie, van vilt. Dat was heel belangrijk voor mij. Dat geeft een zachte uitstraling, door vilt valt het licht op een mooie manier op hen. Ik zag ooit een digitale Mickey Mouse die erg ’plastic’ was geworden. Dat wilde ik onder geen beding.”

Bron: Netflix/Dutch Radio