De Kindertelefoon viert 40e verjaardag in bijzijn van Koningin Máxima

De Kindertelefoon bestaat 40 jaar en ter gelegenheid hiervan is Hare Majesteit Koningin Máxima op 5 september 2019 aanwezig bij de viering op het hoofdkantoor in Utrecht. Op deze dag gaat de jubileumcampagne officieel van start.

De gehele maand september staat in het teken van het 40-jarig jubileum. In het bijzijn van Koningin Máxima gaat de campagne “Met De Kindertelefoon kun je al 40 jaar over ALLES praten” van start. Een campagne, gericht op ouders en leerkrachten, die de waarde van een gesprek met De Kindertelefoon wil laten zien. In een aantal podcasts vertellen mensen die in de afgelopen 40 jaar belden of chatten wat dit voor hen heeft betekend.

Een speciaal Volkswagenbusje uit hetzelfde bouwjaar als De Kindertelefoon gaat in de maand september het land in om de 7 vestigingssteden te bezoeken. Hier krijgt iedereen de kans de podcasts ter plaatse te beluisteren en wordt tevens aandacht gegeven aan de werving van nieuwe vrijwilligers. Op 5 september wordt het busje, in het bijzijn van Koningin Máxima, uitgezwaaid.

Vandaag de dag werken er meer dan vijfhonderd opgeleide vrijwilligers op 7 locaties in Nederland. De Kindertelefoon begon in 1979 als een lokaal initiatief van Amsterdamse ouders en biedt kinderen tot achttien jaar sindsdien de mogelijkheid om laagdrempelig hun verhaal te doen. Dit kan gaan over verliefdheid, verwaarlozing en alles daartussen. Dagelijks worden gemiddeld duizend gesprekken via de telefoon of chat met kinderen gevoerd. Ook heeft De Kindertelefoon een forum waar kinderen op een veilige plek elkaar kunnen helpen. Tot slot is De Kindertelefoon een spreekbuis voor kinderen en een kennispartner voor maatschappelijke partijen.

Bron: De Kindertelefoon
Foto: Lionne Hietberg