De Klas, met Matthijs van Nieuwkerk, Jandino Asporaat, Jan Terlouw & Claudia de Breij

In het NTR programma De Klas krijgt een groep leerlingen een bijzondere les van een ongewone leerkracht. Gastdocenten Matthijs van Nieuwkerk, Jandino Asporaat, Jan Terlouw en Claudia de Breij behandelen universele thema’s zoals liefde en zelfontplooiing. Thema’s waar ze persoonlijk iets mee hebben. Wat volgt is een blik op de wereld vanuit de klas.

Kunst, wat is dat eigenlijk? Journalist en presentator Matthijs van Nieuwkerk praat tijdens zijn les met de leerlingen over kunst. Wie bepaalt of iets kunst is? En muziek, is dat ook kunst?
Cabaretier, acteur en presentator Jandino Asporaat geeft les over zelfontplooiing. Wat zijn de dromen van deze klas en durven ze die waar te maken?
Jan Terlouw, schrijver en oud-politicus, praat over duurzaamheid. Is deze klas zich bewust van klimaatverandering? En hoe ziet de toekomst van de leerlingen eruit?
Claudia de Breij sluit de reeks af en praat met de klas over het universele thema liefde. Is het mogelijk zonder liefde te leven? Hoe denken de leerlingen over trouwen? En is liefde grenzeloos?

Zondag 14 april - De Klas met Matthijs van Nieuwkerk over Kunst, 20.25 uur
Zondag 21 april - De Klas met Jandino Asporaat over Zelfontplooiing, 20.25 uur
Zondag 28 april - De Klas met Jan Terlouw over Duurzaamheid, 20.55 uur
Zondag 12 mei - De Klas met Claudia de Breij over Liefde, 20.55 uur

Matthijs & Jan geven les op het Montessori College in Nijmegen.
Jandino en Claudia geven les op het Wolfert College in Rotterdam.

De Klas is een format van Woestijnvis en werd eerder met groot succes in België op VRT1 uitgezonden. Mei 2018 zond NTR al twee afleveringen van De Klas uit, met daarin Erben Wennemars en Özcan Akyol als gastdocenten.

Uitzending: zondagen van 14 april t/m 12 mei om 20.25 en 20.55 bij de NTR op NPO 1

Bron: (foto) NTR