Dit seizoen Wie is de Mol? best bekeken ooit

Het negentiende seizoen van Wie is de Mol? was gemiddeld de best bekeken reeks ooit van het programma. Gemiddeld keken dit jaar 2.881.000 kijkers naar de tien uitzendingen op de zaterdagavond. Daarmee is het record van vorig jaar ruimschoots verbroken. Toen keken wekelijks bijna 2,6 miljoen kijkers naar de afleveringen op de dag van uitzending. Dit blijkt uit een kijkcijferanalyse die AVROTROS zondag verstrekte.

Zaterdagavond stemden 3,5 miljoen kijkers af op de langverwachte ontknoping van Wie is de Mol? Daarin was te zien hoe Merel Westrik zich bekendmaakte als de saboteur en Sarah Chronis tot winnaar werd uitgeroepen. Nooit eerder keken zoveel mensen naar de finale van de spelshow en dat recordcijfer haalde ook het gemiddelde aantal kijkers van de hele reeks flink omhoog. Ook de eerste aflevering van dit Colombia-seizoen vestigde met 2.986.000 kijkers een record.

Het negentiende seizoen werd gepresenteerd door Rik van de Westelaken, die zelf in seizoen vijftien Margriet van der Linden ontmaskerde als mol. Die finale trok destijds 3,3 miljoen kijkers. Rik volgde dit jaar Art Rooijakkers op als presentator.

Sinds 2013, met Kees Tol als mol, ligt het seizoensgemiddelde van Wie is de Mol? boven de twee miljoen kijkers.

Bron: © ANP
Foto: © ANP Kippa - Levin den Boer