Documentaire serie Profession: Queen! bij Videoland

Kijk nu bij Videoland naar seizoen 1 van de documentaire serie Profession: Queen!

Wat doen de koninginnen Letizia van Spanje, Mathilde van België en Máxima van Nederland eigenlijk de hele dag? De grondwet van hun land kent de vrouwen van de gekroonde staatshoofden geen officiële functie toe, maar toch spelen ze een belangrijke rol. Hoe benutten ze de speelruimte die ze hebben? Ze zijn een jaar lang gevolgd in binnen- en buitenland. Tijdens persoonlijke momenten blijkt dat ze hun functie niet alleen als een baan, maar ook als een roeping zien.

Afl. 1: Letizia Of Spain
43 min
De Spanjaarden kenden Letizia als een bekende nieuwspresentatrice. Door haar huwelijk met Felipe veranderde haar leven compleet. Alleen een representatieve rol is voor deze voormalige topjournaliste niet genoeg. Letizia wil een koningin van de 21e eeuw zijn, die aan professionele eisen voldoet en een eigen positie bekleedt. Ze houdt zich intensief bezig met gezondheid, voeding, onderwijs en vrouwenrechten.

Afl. 2: Mathilde Of Belgium
43 min
Koningin Mathilde heeft psychologie gestudeerd en is een boegbeeld voor de geestelijke gezondheid, en het welzijn van kinderen. Vanuit het koninklijk paleis gaat de moeder van vier de strijd aan tegen het cyberpesten. 'Het is onaanvaardbaar!' is Mathildes boodschap. Ze is een vrouw die dicht bij de mensen staat en wil een verschil maken in de wereld.

Afl. 3: Máxima Of The Netherlands
43 min
Koningin Máxima's baan lijkt haar op het lijf geschreven. De first lady van Nederland is een speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Over de hele wereld ontmoet ze machtige mensen uit de politiek en het bedrijfsleven om de financiële situatie van arme mensen te verbeteren. Ze heeft een drukke agenda en geen dag is hetzelfde: een flinke uitdaging voor de moeder van drie.

Kijk hier nu bij Videoland Seizoen 1 van Profession: Queen!

Bron: (beeld) Videoland/Dutch Radio