Everon Jackson Hooi en Pierre Bokma maken spraakmakende korte film

Everon Jackson Hooi maakt zijn regiedebuut met de korte, controversiële film 7-OD. Voor dit project heeft Everon een indrukwekkende cast samen weten te stellen. De hoofdrol wordt door niemand minder dan Pierre Bokma vertolkt. Verder zijn er rollen voor Ali Fardi (Fataal, Gebroeders S.), Bo Maerten (Celblok H, Wolf), Beaudil Elzenga (Zuidas, GTST), Martin Schwab (Flikken Rotterdam, Flikken Maastricht), Sterre van Woudenberg (Brugklas) en Lykele Muus (Klem, Weg van jou). De opnames zijn inmiddels achter de rug en in 2020 wordt 7-OD getoond op internationale filmfestivals.

Met 7-OD stapt Everon Jackson Hooi voor het eerst in de rol van regisseur. De film is een weerspiegeling van de worsteling van de maatschappij en onderstreept een controversieel onderwerp; religie. “7-OD bevat een boodschap die ik graag wil vertellen. We leven in een verharde maatschappij waar verschillende generaties en culturen meer tegenstreven dan samenleven. Met dit verhaal heb ik op een impactvolle hedendaagse manier geprobeerd om dit aan te kaarten”, aldus Everon Jackson Hooi. “Waar 7-OD voor staat? Daar kom je wel achter in de film’’, zegt de GTST-ster met een glimlach.

7-OD is een co-productie van WMI Production, Creative Avenue en No Bullshit Stories. De film is momenteel in post-productie en zal begin 2020 te zien zijn op internationale filmfestivals.

Bron: (foto) © Creative Avenue