Extreme verzamelaars in nieuw seizoen Verzamelkoorts!

Van de actiehelden poppen van Raymond van Barneveld, duizenden fluitjes, parfumflesjes en K3-gadgets tot een verzameling dennenappels, jukeboxen of alles van Pokémon. In het nieuwe seizoen van Verzamelkoorts! gaat Kim-Lian van der Meij weer op zoek naar de meest fanatieke en bijzondere verzamelaars van Nederland, die van hun huis vaak een museum maken. Wat is hun drijfveer en waar komt hun passie vandaan? Ook gooien onder anderen Victoria Koblenko (kunstzinnige schoenen), Guido Spek (LP’s) en Henk Krol (sprookjesboeken) hun deuren open om te vertellen over hun verzameldrift. Verzamelkoorts! is vanaf maandag 29 april wekelijks om 21.30 uur te zien bij SBS6.

“Een uit de hand gelopen hobby. Verzamelen is mijn passie. Het begon met suikerzakjes, plaatjes, postzegels, enveloppen, muntjes. En nu zijn het poppen van actiehelden” vertelt Raymond van Barneveld in de eerste aflevering. Ook is Kim-Lian onder andere op bezoek bij de 62-jarige Riekie uit Sint Oedenrode, die met in totaal maar liefst 16.000 blikken van haar huis een imposant blikkenmuseum heeft gemaakt. Kim-Lian blijft zich verbazen over de Nederlandse verzamelaar: “Dit seizoen zijn de verzamelingen nóg groter” laat zij weten. “Dat bewijst ook de indrukwekkende verzameling van maar liefst 308 Deux Chevaux, oftewel lelijke eenden. Iedere keer als je denkt alles gezien te hebben, word ik weer verrast. Je kijkt je ogen uit!”

BankGiro Loterij partner Verzamelkoorts!
Verzamelkoorts! wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland. Maandelijks spelen meer dan 600.000 deelnemers mee. Zij maken kans op prijzen en dragen met hun deelname bij aan alle vormen van cultuur in Nederland. De BankGiro Loterij kon dankzij haar deelnemers in 2019 een bedrag van 79,4 miljoen euro schenken aan cultuur in Nederland. Met het programma Verzamelkoorts! wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.

Verzamelkoorts! wordt geproduceerd door Talpa Producties.

Uitzending: SBS6, wekelijks vanaf maandag 29 april om 21.30 uur.

Bron: Talpa TV
Foto: © Wessel de Groot