Famke Louise, Numidia en Monsif maken soundtrack documentaire ‘Amira’

Vrijdag is 'Amira', de soundtrack van de gelijknamige documentaire over de 10-jarige kickbokster Amira Tahri verschenen. De track, van Numidia ft. Famke Louise en Monsif, is speciaal voor Amira haar documentaire geschreven. De 50-minuten durende documentaire over de viervoudig wereldkampioen kickboksen is vanaf 9 april te zien bij Videoland.

De soundtrack Amira, die uitkomt op Trifecta, is vanaf nu onder andere te beluisteren via Spotify. De videoclip is vrijdag verschenen op YouTube. De clip is een mix van beelden uit de documentaire en beelden van Numidia, Famke Louise en Monsif. De video en documentaire zijn beide geregisseerd door Elza Jo Tratlehner en geproduceerd door HALAL.

Bekijk hieronder de videoclip van Amira.

Bekijk hieronder de trailer van de documentaire.

Onthaald als wereldster
Amira Tahri is pas 10 jaar oud, viervoudig wereldkampioen kickboksen, heeft meer dan 100.000 volgers op Instagram en wordt gesponsord door Nike. In de documentaire Amira geeft de Nederlands Marokkaanse kickbokster voor het eerst een kijkje in haar dagelijks leven. Daarnaast volgt de documentaire Amira in aanloop naar haar wedstrijd tijdens ‘Enfusion’ in Antwerpen. De rode draad in het portret is de relatie tussen de wereldkampioene en haar vader, die niet alleen haar vader, maar ook haar coach is. Hoe is het voor Amira om op zo’n jonge leeftijd al zo succesvol te zijn en hoe is het voor haar ouders om een dochter te hebben dat een buitenproportioneel talent heeft, maar tegelijkertijd nog maar een kind is?

Amira kickbokst al vanaf haar zevende. Naast vier wereldtitels heeft ze ook al vier Europese titels op haar naam staan. De populariteit van de wereldkampioene neemt elke dag toe. Zo geeft ze regelmatig clinics aan andere jonge kickboksers en wordt ze in Marokko op het vliegveld onthaald als wereldster.

Bron: RTL - Videoland
Beeld: TRIFECTA