Frank en Rogier maken nieuwe versie Glamourland

Na drie seizoenen van Paleis voor een Prikkie en een vierde seizoen op komst, zijn Frank en Rogier gevraagd om het tv-programma Glamourland af te stoffen. "We zijn door John de Mol gevraagd en we hebben wel wat voorwaarden - zoals het houden van volledige vrijheid - maar we gaan het doen", bevestigt Frank Jansen aan BuzzE. Wanneer de serie precies verschijnt, is nog niet duidelijk.

Glamourland werd in de jaren 90 gemaakt door Gert-Jan Dröge en uitgezonden bij de AVRO. Dröge liep voor het programma tal van societyfeestjes af en ontmoette daar onder de noemer 'Hallo daar zijn we weer' steevast interieurontwerper Jan des Bouvrie en zijn vrouw Monique. Het koppel bouwde min of meer een business model rond hun frequente bezoeken aan dit soort feestjes.

Ook in het nieuwe programma wordt de kijker meegenomen naar een wereld waarin mensen met geld een rol spelen. De eerste opnames zitten er al op. Zo dook het duo de afgelopen tijd met draaiende camera's op bij een autorally en bij de glamoureuze presentatie van een populair Amsterdams tijdschrift. Volgens Frank is nog niet bekend hoe het programma gaat heten. "We willen het wel graag een andere naam geven", zegt hij.

Talpa bevestigt dat Frank en Rogier zijn gevraagd voor "een eigentijdse versie" van Glamourland. "Maar het is nog niet zeker dat het programma er komt", laat een woordvoerder desgevraagd weten.

Bron: © ANP
Foto: Novum - © Frans van Zijst