Gastdocenten DREAM SCHOOL bekend

 Bokslegende Lucia Rijker en rector Eric van ‘t Zelfde openen voor de derde keer DREAM SCHOOL. Opnieuw nemen zij een groep voortijdig schoolverlaters onder hun hoede.

Lucia en Eric regelden ook dit jaar weer een batterij aan uitzonderlijke docenten. En de droom van Lucia en Eric is dat deze docenten wél doordringen tot de drop-outs. Maar deze jongeren zijn niet voor niets vastgelopen op school…

Deze derde reeks van de succesvolle NTR-serie DREAM SCHOOL is vanaf maandag 18 februari wekelijks te zien op NPO 3 om 21.20 uur.

De gastdocenten van dit jaar zijn:
Duncan Stutterheim
Steven Grevenstuk
Euvgenia Parakhina
Schorem
Griet Op de Beeck
Ahmet Polat
Ronilla Snellen
Ferry Zandvliet
Ron Blaauw
Imanuelle Grives
Kasper van der Meulen
Ans Markus
Sjinkie Knegt
Marco Kroon
Wilfred Genee
Ronald van der Kemp
Trijntje Oosterhuis
Goedele Liekens
Olcay Gulsen
Lodewijk Asscher
Floortje Dessing

In de eerste twee afleveringen:

Maandag 18 februari
In aflevering 1 maken de jongeren kennis met Lucia en Eric en elkaar, en al snel blijkt dat ze meer gemeen hebben dan alleen hun problemen op school. Ze starten hun lespakket met Duncan Stutterheim die vorig jaar ook al van de partij was. Zijn missie om de jongeren uit de vorige serie te leren een groot feest te organiseren, bleek toen te ambitieus. Maar hij wil een herkansing. En hij komt deze keer niet alleen, maar heeft Steven Grevenstuk bereid gevonden ook les te geven. Steven is decorbouwer en hij is verantwoordelijk voor de enorme decors op grote festivals als Mysteryland en Thunderdome. De tweede les wordt gegeven door choreograaf en ballroomkampioen Euvgenia Parakhina. Zij wil de jongeren de salsa leren, maar stuit meteen op een flinke bak weerstand. Sam, Joëlle en Whitney lopen zelfs de les uit. Het lukt Lucia nog wel om ze weer mee naar binnen te krijgen, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Eric maakt zich zorgen over dit lage ‘uitstapniveau’. Hij verwacht dat de leerlingen met nog wel grotere hobbels te maken zullen krijgen en als dit al zorgt voor afhaken….

Maandag 25 februari
In aflevering 2 lijken de zorgen van Eric over het ‘lage uitstapniveau’ van de leerlingen onterecht als de mannen van Schorem het gebouw binnenwandelen. Deze haarsnijders en barbiers verzorgen een sprankelende les die bij iedereen goed valt. Maar de daaropvolgende les van schrijfster Griet Op de Beeck is er zo een waarbij Eric zijn hart vasthoudt. Haar boeken zijn geen lichte kost en gaan over mensen die heftige dingen meemaken en de impact die dat op hen heeft. Griet gebruikt haar eigen moeilijke jeugd als inspiratie en wil de jongeren meegeven dat op die manier je trauma’s inzetten juist steun kan geven. Deze les komt heftig binnen bij een aantal leerlingen. Marvin heeft daardoor moeite om van de joints af te blijven en als Whitney hem hierop aanspreekt ontstaat er een felle discussie tussen haar en Joëlle.

Uitzendingen: vanaf maandag 18 februari, tien maandagen achtereen om 21.20 uur op NPO 3

Bron: (foto) NTR