Harry de Winter terug op tv

Harry de Winter is terug op televisie en neemt met gasten de soundtrack van hun leven door.

‘Toon mij je platenkast en ik zeg je wie je bent’. Presentator en creatief producent Harry de Winter gaat in Wintertijd 2020 in vijf afleveringen met vijf topgasten een goed gesprek aan over fantastische muziek. Zelf een bevlogen muziekmissionaris, en inmiddels beeldend kunstenaar, nodigt De Winter bekende Nederlanders uit in zijn atelier om over hun mooiste platen te horen: van klassiek, popmuziek, jazz en soul tot wereldmuziek. Getrakteerd op hun favorieten op rij, spreken zij openhartiger dan ooit.

Wintertijd 2020 is geproduceerd door Sarphati Media en wordt van 1 tot en met 5 januari 2020 om 23.00 uur door NTR op NPO 2 uitgezonden.

Over Harry de Winter
In de jaren '90 presenteerde tv-producent en muziekfreak Harry de Winter, ooit groot geworden met de registratie van concerten van o.a. Prince, Madonna, Pink Floyd, U2 en Tina Turner, een radioprogramma genaamd Eldoradio waarin hij bekende gasten ontving die zelf hun platen meenamen. In 1999, het jaar waarin hij afscheid nam van zijn productiebedrijf IDTV, liep hij op een televisiebeurs een Amerikaan tegen het lijf die het archief van de Ed Sullivan Show te koop aanbood, met al die legendarische optredens van o.a. The Beatles, The Stones en Elvis. Harry bedacht dat het tijd werd voor een televisieversie van Eldoradio: Wintertijd werd geboren.

Over Wintertijd
Het televisieprogramma Wintertijd was tussen 1999 en 2009 te zien. In 177 afleveringen sprak De Winter onder anderen met Theo van Gogh, Paul Witteman, Harry Mulisch, André Hazes, Linda de Mol, Matthijs van Nieuwkerk en buitenlandse grootheden als Cliff Richard en schrijversechtpaar Nicci French.

Bron: (foto) Herrie Film & TV/NTR - Dutch Radio