Het beste van BNNVARA op het Nederlands Film Festival

BNNVARA is dit jaar mediapartner van Het Nederlands Film Festival. Samen met het NFF organiseert de omroep op vrijdag 4 oktober Het beste van BNNVARA in Kinepolis in Utrecht. Tijdens dit evenement worden vier BNNVARA-films vertoond, waaronder de NFF-openingsfilm Instinct en een voorpremière van de nieuwe romantische komedie Wat Is Dan Liefde. ‘Het beste van BNNVARA’ vindt plaats op vrijdag 4 oktober van 10:00 tot 17:00 uur en wordt gehost door Chris Zegers.

Het beste van BNNVARA
Tijdens Het beste van BNNVARA worden achtereenvolgens de films Swipe (regie: Niels Bourgonje), Wat Is Dan Liefde (regie: Aniëlle Webster), Mevrouw Faber (regie: Hjalmar Tim Ilmer, Job Tichelman) en de openingsfilm van het Nederlands Film Festival, Instinct (regie: Halina Reijn) vertoond. Zowel Swipe als Mevrouw Faber zijn geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie. Tussen de films door vinden interviews plaats met de makers en de cast van de films.

Datum: Vrijdag 4 oktober 2019
Tijd: 10:00-17:00
Kaartverkoop: www.filmfestival.nl/bnnvara

Meer BNNVARA tijdens NFF
Naast de speciale BNNVARA-dag is de omroep tijdens het filmfestival ook vertegenwoordigd in het programmaonderdeel Blikverruimers. Programmamaker Tim Hofman programmeert op zaterdag 28 september als gastcurator een vijftal recente producties die voor hem van betekenis zijn. Op het NFF gaat de BNNVARA-documentaire ‘Oma en Chris en het rode autootje’ (regie Ingrid Kamerling) in première. Een aantal films in het kader van het talentenprogramma CENTRAAL, een coproductie van BNNVARA, VPRO en NTR, is ook te zien tijdens NFF.

Over de films

Swipe- Niels Bourgonje (korte film)
Een meisje ziet dat ze een match heeft met een eng uitziende man op een dating site, ondanks het feit dat zij hem eerder naar links heeft 'geswiped'. Ze vermoedt dat de man gevaarlijk dichtbij is.

Wat Is Dan Liefde -Aniëlle Webster (speelfilm)
Met onder anderen Maarten Heijmans en Elise Schaap
De echtscheidingsadvocaat Cato krijgt de kans om partner te worden bij een commercieel kantoor waar behoefte is aan verandering. Dan ontmoet ze Gijs, de verpersoonlijking van alles wat ze verafschuwt.

Mevrouw Faber -Hjalmar Tim Ilmer, Job Tichelman (documentaire)
Begin jaren tachtig trouwt de stoere trucker Harm met het verlegen plattelandsmeisje Siepie. Dertig jaar later vertelt Harm haar dat hij vrouw wil worden. Dat is slikken voor Siepie. Niet alleen omdat ze haar man dan zal kwijtraken, maar ook omdat ze bang is voor geroddel in hun kleine Friese dorp.

Instinct- Halina Reijn (speelfilm)
Met onder anderen Carice van Houten en Merwan Kenzari
Nicoline, een ervaren gevangenispsychiater, gaat in een tbs-kliniek werken en krijgt daar een verhouding met een serieverkrachter, die ogenschijnlijk klaar lijkt om terug te keren in de maatschappij.

Oma en Chris en het rode autootje
Oma Hildegard (94) en haar kleinzoon Chris (30) zijn twee avonturiers in het zorgsysteem. Chris zorgt drie dagen per week voor zijn oma, met wie hij een passie voor reizen deelt. Tegen het advies van de familie in neemt Chris zijn oma mee op hun laatste reis naar Luxemburg.

CENTRAAL
CENTRAAL is hét nieuwe talentontwikkelingstraject voor fictieregisseurs en scenaristen. De serie van zes films is de opvolger van de One Night Stand-films en is een initiatief van NTR, BNNVARA en VPRO, NPO-fonds, Nederlands Filmfonds en CoBO. De verhalen staan op zichzelf, maar ze hebben één ding gemeen: het begin en eindpunt is station Rotterdam Centraal.

Bron: BNNVARA