Het Koninklijk Huis - Nieuwsberichten

Koningin Máxima bezoekt Smit & Zoon in Weesp
Hare Majesteit Koningin Máxima brengt woensdagmiddag 26 mei een bezoek aan Smit & Zoon in Weesp. Het bedrijf, gespecialiseerd in producten voor leerbewerking, bestaat dit jaar tweehonderd jaar. 
>> meer lezen

Prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven bij herdenking Militair Ereveld Grebbeberg
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden, prof. mr. Pieter van Vollenhoven en Zijne Hoogheid Prins Pieter-Christiaan wonen dinsdagavond 4 mei op het Militair Ereveld Grebbeberg in Rhenen de Nationale Militaire Dodenherdenking bij. Beroepsmilitairen en dienstplichtigen die sinds 1940 waar ook ter wereld voor het Koninkrijk zijn gevallen worden tijdens deze herdenking herdacht. Het programma vindt in aangepaste vorm en zonder publiek plaats in verband met de coronamaatregelen.
>> meer lezen

Koning opent Zonnepark Hollandia Nieuw-Buinen
Zijne Majesteit de Koning opent vrijdagmiddag 21 mei Zonnepark Hollandia Nieuw-Buinen. Het zonnepark is een initiatief van Avitec infra & milieu, Solarfields Nederland en Avebe. Het park is in samenspraak met omwonenden en omliggende bedrijven tot stand gekomen en zet met innovatie in op het verder verduurzamen van de energietransitie.
>> meer lezen

Prinses Margriet bezoekt fototentoonstelling The Faces of Groesbeek op Canadese begraafplaats
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden heeft maandagmiddag 3 mei een bezoek gebracht aan de fototentoonstelling ‘The Faces of Groesbeek’ op de Canadese Oorlogsbegraafplaats in Groesbeek. De fototentoonstelling is een initiatief van de Stichting Faces to Graves. De stichting doet onderzoek naar omgekomen soldaten met als doel hun levensverhalen voor iedereen toegankelijk te maken. Met foto’s en verhalen geven zij een ‘gezicht’ aan de daar begraven Canadese soldaten.
>> meer lezen

Verjaardag prof. mr. Pieter van Vollenhoven
Prof. mr. Pieter van Vollenhoven viert op 30 april 2021 zijn 82ste verjaardag.
>> meer lezen

Verjaardag Koning
Koning Willem-Alexander viert op 27 april 2021 zijn 54ste verjaardag. 
>> meer lezen

Koningin Máxima spreekt bij startbijeenkomst financiële geletterdheid Europese Commissie en OESO
Hare Majesteit Koningin Máxima houdt maandagmiddag 26 april een korte toespraak bij de startbijeenkomst van het project financiële geletterdheid van de Europese Commissie (EC) en de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). De EC en OESO willen een competentiekader vaststellen van benodigde kennis, vaardigheden en gedrag die bijdragen aan verstandige financiële keuzes. Het project is een belangrijke eerste stap om op Europees niveau financiële veerkracht en financiële gezondheid van huishoudens te bevorderen. Dit draagt ook bij aan de financiële stabiliteit van economieën.
>> meer lezen

Koningin Máxima bezoekt regio Gelderse Vallei in het kader van de arbeidsmarkt
Hare Majesteit Koningin Máxima, lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap, en SER-voorzitter Mariëtte Hamer hebben vrijdagochtend 23 april een werkbezoek gebracht aan de regio Gelderse Vallei. Het bezoek stond in het teken van de gevolgen van de coronacrisis voor de arbeidsmarkt.
>> meer lezen

Koning ontvangt informateur
Mededeling van het Kabinet van de Koning: 
>> meer lezen

Koning bezoekt TU Delft in het kader van waterstof
Zijne Majesteit de Koning heeft donderdagmiddag 22 april een informeel werkbezoek gebracht aan de TU Delft. Het bezoek aan de universiteit stond in het teken van waterstof.
>> meer lezen

Koning bezoekt organisatie Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam Ahoy
Zijne Majesteit de Koning heeft donderdagochtend 22 april een werkbezoek gebracht aan de organisatie van het Eurovisie Songfestival (ESF) dat op dinsdag 18 mei van start gaat in Rotterdam Ahoy.
>> meer lezen

Koningin Máxima spreekt online met Togo over digitale financiële diensten
Hare Majesteit Koningin Máxima heeft vanochtend, donderdag 22 april, diverse online bilaterale gesprekken met regeringsvertegenwoordigers van de Togolese Republiek. De gesprekken gaan over digitale inclusieve financiering en de rol daarvan in het herstel van de economie na de coronapandemie. Koningin Máxima is speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering  voor ontwikkeling (UNSGSA).
>> meer lezen

Nationale Herdenking en Viering van de Bevrijding 4 en 5 mei
Zijne Majesteit de Koning, Hare Majesteit Koningin Máxima en minister-president Rutte zijn dinsdagavond 4 mei aanwezig bij de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam. De minister-president is woensdag 5 mei in Den Haag aanwezig bij de 5 mei-lezing die dit jaar online wordt uitgesproken door bondskanselier Angela Merkel. Vanwege de coronapandemie vinden de herdenking en viering op 4 en 5 mei in aangepaste vorm plaats.
>> meer lezen

Koning beëdigt raadsheren en advocaat-generaal Hoge Raad
Zijne Majesteit de Koning heeft vandaag op Paleis Noordeinde prof. mr. S.J. (Sierd) Schaafsma en mr. F.R. (Frits) Salomons beëdigd. De heer Schaafsma en Salomons zijn benoemd tot raadsheren in de Civiele Kamer van de Hoge Raad der Nederlanden.
>> meer lezen

Koning brengt werkbezoek aan AIVD
Zijne Majesteit de Koning heeft dinsdagmiddag 20 april een werkbezoek gebracht aan de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). De Koning liet zich informeren over de laatste ontwikkelingen bij de dienst sinds zijn bezoek aan de AIVD in 2016.
>> meer lezen

Geloofsbrieven ambassadeurs Sri Lanka, Thailand en Tunesië
Zijne Majesteit de Koning zal woensdagochtend 21 april op Paleis Noordeinde in Den Haag ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens ontvangen de ambassadeur van de Democratische Socialistische Republiek Sri Lanka, H.E. mevrouw, Aruni Ranaraja, de ambassadeur van het Koninkrijk Thailand, Z.E. Chatri Archjananun, en de ambassadeur van de Republiek Tunesië, Z.E. Slim Ghariani.
>> meer lezen

Koninklijk Paar biedt op Koningsdag podium voor online concert van The Streamers
Vanaf het terrein van Paleis Noordeinde sluiten The Streamers op dinsdagavond 27 april Koningsdag feestelijk af. Op het binnenplein van het Koninklijk Staldepartement geven The Streamers het tweede concert van hun ‘Holland Tour’. Het concert is voor heel Nederland gratis te volgen vanaf 20.00u via een online aangeboden stream. Het Koninklijk Paar en The Streamers willen op deze manier Nederland trakteren op een feestelijke afsluiting van Koningsdag 2021.
>> meer lezen

Koningin Máxima neemt verjaardagscadeau meer muziekonderwijs in ontvangst
Hare Majesteit Koningin Máxima neemt, als erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas, een muzikale verjaardagstaart in ontvangst tijdens een feestelijk programma dat zondag 16 mei wordt uitgezonden. De taart met 50 kaarsjes, ter ere van de 50e verjaardag van Koningin Máxima, staat symbool voor kleine en grote muzikale initiatieven naar aanleiding van de campagne van Méér Muziek in de Klas. Het doel is nog meer duurzaam en structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied. De taart wordt aangeboden aan Koningin Máxima tijdens het programma ‘Koningin Máxima; een leven vol muziek’ met musicerende kinderen en artiesten.
>> meer lezen

Prinses Margriet maakt winnaars Prinses Christina Klassiek Concours bekend
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden maakt zaterdag 24 april via een video-opname de winnaars van de finale van het Prinses Christina Klassiek Concours bekend. De finale wordt dit jaar, net als afgelopen jaar, digitaal georganiseerd vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus. Prinses Margriet is lid van het Comité van Aanbeveling van het Prinses Christina Concours.
>> meer lezen

Koningin Máxima bezoekt Internationaal Theater Amsterdam
Hare Majesteit Koningin Máxima heeft donderdagmiddag 15 april Internationaal Theater Amsterdam bezocht. Het werkbezoek stond in het teken van de gevolgen van de coronacrisis voor de programmering en de nieuwe manieren die zijn gevonden om in deze periode een groot publiek te kunnen blijven bereiken.
>> meer lezen