Het Koninklijk Huis - Nieuwsberichten

Koningin Máxima opent nationale supercomputer Snellius
Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdagochtend 16 september in Amsterdam de nationale supercomputer Snellius. De nieuwe supercomputer biedt het wetenschappelijk onderzoek in Nederland tien keer zoveel rekenkracht als zijn voorganger.
>> meer lezen

Prinses Margriet opent fototentoonstelling Paralympisch Sporten op Papendal
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent donderdagmiddag 19 augustus een fototentoonstelling in Arnhem over de Paralympische sport. De tentoonstelling is een cadeau van de provincie Gelderland en de gemeente Arnhem ter ere van het 50-jarig bestaan van sportcentrum Papendal.
>> meer lezen

Prinses Margriet onthult eerbetoon aan zorgmedewerkers en coronaslachtoffers
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden onthult woensdagmiddag 8 september een standbeeld in Oisterwijk ter ere van alle zorgmedewerkers en als herdenking aan de slachtoffers van de COVID-19 pandemie. Het standbeeld staat in de Oisterwijkse Bossen en Vennen, Groot Speijck van Natuurmonumenten.
>> meer lezen

Prinses Beatrix opent molen De Vlijt
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden opent zaterdagochtend 4 september molen De Vlijt in Zuidwolde.
>> meer lezen

Koningin Máxima opent mbo-jaar 2021-2022
Hare Majesteit Koningin Máxima opent op vrijdag 3 september in Houten het mbo-jaar 2021-2022 en houdt een toespraak. Het thema van de opening is ‘ondernemen naar een betere toekomst’.
>> meer lezen

Koninklijk Paar bezoekt Limburg vanwege noodweer en overstromingen
Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima hebben op donderdagavond, 15 juli 2021, een bezoek gebracht aan het door de zware regenval getroffen Valkenburg aan de Geul in de provincie Limburg. Zij werden begeleid door waarnemend Commissaris van de Koning Johan Remkes, burgemeester Daan Prevoo van gemeente Valkenburg aan de Geul en voorzitter van de veiligheidsregio burgemeester Hans Verheijen van gemeente Sittard-Geleen.
>> meer lezen

Koning betuigt steun aan provincie Limburg
Zijne Majesteit de Koning heeft in een telefoongesprek met Commissaris van de Koning Johan Remkes de inwoners van Limburg zijn steun betuigd en sterkte gewenst met de moeilijke omstandigheden waarin zij verkeren vanwege de grote wateroverlast als gevolg van de zware regenval de afgelopen dagen. In het gesprek informeerde de Commissaris de Koning mede op basis van zijn overleg met de burgemeesters over de huidige situatie, de schade en de verwachtingen voor de komende dagen. 
>> meer lezen

Koning opent TeamNL Olympic Festival
Zijne Majesteit de Koning opent vrijdagmiddag 23 juli TeamNL Olympic Festival op het sportstrand van Den Haag. Het festival staat drie weken in het teken van de Olympische Spelen die plaatsvinden in Tokio. Op het terrein kunnen sporten worden beoefend en beleefd en kan naar wedstrijden worden gekeken. Voorafgaand aan de opening spreekt de Koning met de organisatoren en betrokkenen.
>> meer lezen

Afscheidsaudiënties ambassadeurs van Estland, België, Denemarken en Kosovo
Zijne Majesteit de Koning heeft vanmorgen op Paleis Huis ten Bosch achtereenvolgens in afscheidsaudiëntie ontvangen de ambassadeur van de Republiek Estland, H.E. mevrouw Kaili Terras, de ambassadeur van het Koninkrijk België, Z.E. Dirk Lodewijk M. Achten, de ambassadeur van het Koninkrijk van Denemarken, Z.E. Jens-Otto Horslund en de ambassadeur van de Republiek Kosovo, Z.E. Lirim Greiçevci.
>> meer lezen

Koningin Máxima opent 3D-geprinte brug
Hare Majesteit Koningin Máxima heeft donderdag 15 juli op de Oudezijds Achterburgwal in Amsterdam een 3D-geprinte brug geopend. Na de opening met behulp van een robot, sprak Koningin Máxima met de ontwerpers, bouwers, gemeente en buurtbewoners.
>> meer lezen

Koningin Máxima brengt werkbezoek over vrouwen in de sector Transport en Logistiek
Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagmiddag 14 juli een werkbezoek gebracht aan de sector Transport en Logistiek in Nieuwegein. Het werkbezoek stond in het teken van ‘meer vrouwen in de sector.’ Tijdens diverse gesprekken werd gesproken met vrouwen in verschillende fases van hun carrière als vrachtwagenchauffeur.
>> meer lezen

Koning beëdigt procureur-generaal bij de Hoge Raad
Zijne Majesteit de Koning heeft vanmorgen op Paleis Noordeinde prof. mr. F.W. (Edwin) Bleichrodt beëdigd. De heer Bleichrodt is benoemd tot procureur-generaal bij de Hoge Raad der Nederlanden.
>> meer lezen

Koning beëdigt Permanent Vertegenwoordiger
Zijne Majesteit de Koning heeft vanmorgen op Paleis Noordeinde de heer drs. M.J.M. (Marcel) Beukeboom beëdigd. De heer Beukeboom is benoemd tot Permanent Vertegenwoordiger van het Koninkrijk der Nederlanden bij de VN Organisaties voor Voedsel en Landbouw te Rome.
>> meer lezen

Benoemingen minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en staatssecretarissen van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en van Infrastructuur en Waterstaat
Mededeling van het Kabinet van de Koning:
>> meer lezen

Afscheidsaudiënties ambassadeurs van Cuba, Oekraïne en Duitsland
Zijne Majesteit de Koning heeft vanmiddag op Paleis Huis ten Bosch achtereenvolgens in afscheidsaudiëntie ontvangen de ambassadeur van de Republiek Cuba, H.E. mevrouw Soraya Elena Alvarez Nuñez, de ambassadeur van Oekraïne, Z.E. Vsevolod Valeriyovych Chentsov en de ambassadeur van de Bondsrepubliek Duitsland, Z.E. Dirk Brengelmann.
>> meer lezen

Geloofsbrieven ambassadeurs Chili en Ghana
Zijne Majesteit de Koning zal woensdagochtend 14 juli op Paleis Noordeinde in Den Haag ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens ontvangen de ambassadeur van de Republiek Chili, Z.E. Hernán Salinas Burgos en de ambassadeur van de Republiek Ghana, Z.E. Francis Danti Kotia.
>> meer lezen

Prinses Beatrix bezoekt tentoonstelling ‘Voorhout Monumentaal’
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden bezocht maandagmiddag 12 juli 2021 de beeldententoonstelling ‘Voorhout Monumentaal’ op het Lange Voorhout en in de binnentuin van Pulchri Studio in Den Haag. Aan het Lange Voorhout zijn twintig beelden dag en nacht gratis te bezichtigen. Daarnaast staan er enkele beelden in de binnentuin van Pulchri Studio.
>> meer lezen

Prinses Margriet onthult kunstwerk ter ere van 50-jarig Apenheul
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden heeft maandagmiddag 12 juli in de binnenstad van Apeldoorn een kunstwerk onthuld ter ere van het 50-jarig jubileum van Apenheul. Prinses Margriet sprak na de onthulling van het bronzen beeld ‘Jarig aapje’ van Florentijn Hofman met de initiatiefnemers en de kunstenaar.
>> meer lezen

Telefoongesprek Koning met informateur
Mededeling van het Kabinet van de Koning:
>> meer lezen

Ontslag staatssecretaris van I&W
Mededeling van het Kabinet van de Koning:
>> meer lezen