Het Koninklijk Huis - Nieuwsberichten

Koning bezoekt corona-afdeling voor kwetsbare ouderen en overlegorgaan voor langdurige zorg
Zijne Majesteit de Koning heeft woensdagmiddag 25 november een werkbezoek gebracht aan een verpleegafdeling voor coronapatiënten in Breda en aan het Regionaal Overleg Niet Acute Zorg (RONAZ) in Tilburg.
>> meer lezen

Koningin Máxima online bij Werkbezoekdag van stichting JobOn
Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend 25 november online een deel van de zevende editie van de Werkbezoekdag bijgewoond van de stichting JobOn. Op deze dag worden werkzoekenden in contact gebracht met professionals voor een netwerkgesprek. Doel is om netwerkvaardigheden te ontwikkelen, inspiratie op te doen in diverse vakgebieden en het zoekgebied naar een baan te verruimen. Vanwege de coronacrisis is het evenement met circa 1000 netwerkgesprekken dit jaar bijna geheel digitaal.
>> meer lezen

Koningin Máxima houdt virtuele toespraak bij webinar FAO in Rome
Hare Majesteit Koningin Máxima houdt woensdagochtend 25 november als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA) online een toespraak bij het webinar ‘Urgent call for agri-food systems transformation to achieve healthy diets for all’ van de Food and Agriculture Organization (FAO) in Rome.
>> meer lezen

Geloofsbrieven ambassadeurs Egypte, Indonesië en Rwanda
Zijne Majesteit de Koning zal woensdagochtend 25 november op Paleis Noordeinde in Den Haag ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens ontvangen de ambassadeur van de Arabische Republiek Egypte, Z.E. de heer Hatem Elsayed Mohamed Kamaleldin, de ambassadeur van de Republiek Indonesië, Z.E. de heer Mayerfas, en de ambassadeur van de Republiek Rwanda, Z.E. de heer Oliver Jean Patrick Nduhungirehe.
>> meer lezen

Afscheidsaudiëntie ambassadeur van Roemenië
Zijne Majesteit de Koning heeft vanmiddag op Paleis Noordeinde in Den Haag in afscheidsaudiëntie ontvangen de ambassadeur van Roemenië, H.E. mevrouw Brîndusa-Ioana Predescu.
>> meer lezen

Koning ontvangt Kring van Commissarissen van de Koning
Zijne Majesteit de Koning heeft op dinsdagmiddag 24 november op Paleis Noordeinde in Den Haag een vertegenwoordiging ontvangen van de Kring van Commissarissen van de Koning.
>> meer lezen

Koningin Máxima opent vernieuwd Museum van de Geest | Dolhuys
Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdag 24 november in Haarlem het vernieuwde Museum van de Geest | Dolhuys geopend. Het museum toont persoonlijke verhalen op het snijvlak van de geestelijke gezondheidszorg, kunst en wetenschap. In de collectie staat zowel 700 jaar zorggeschiedenis als hedendaagse kunst centraal.
>> meer lezen

Prins Constantijn bij online prijsuitreiking Prins Claus Prijzen
Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn der Nederlanden levert woensdag 2 december een bijdrage aan een online videopresentatie van de Prins Claus Prijzen 2020. Zeven Prins Claus Laureaten worden tijdens het programma bekendgemaakt en gehuldigd. Prins Constantijn is erevoorzitter van het Prins Claus Fonds. Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking zal tevens een bijdrage leveren.
>> meer lezen

Afscheidsaudiëntie ambassadeur van Brazilië
Zijne Majesteit de Koning heeft vanmorgen op Paleis Huis ten Bosch in Den Haag in afscheidsaudiëntie ontvangen de ambassadeur van de Federale Republiek Brazilië, H.E. mevrouw Regina Maria Cordeiro Dunlop.
>> meer lezen

Koning bezoekt Diergaarde Blijdorp
Zijne Majesteit de Koning heeft maandagmiddag 23 november een werkbezoek gebracht aan Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Het bezoek stond in het teken van de gevolgen van de corona-uitbraak voor onderzoeks- en fokprogramma’s. Diverse programma’s zijn sinds de uitbraak afgeschaald of (tijdelijk) stopgezet.
>> meer lezen

Afscheidsaudiëntie ambassadeur van de Dominicaanse Republiek
Zijne Majesteit de Koning heeft vanmorgen op Paleis Huis ten Bosch in Den Haag in afscheidsaudiëntie ontvangen de ambassadeur van de Dominicaanse Republiek, Z.E. Guillermo Eduardo L. Piña Contreras.
>> meer lezen

Koning ontvangt voorzitter Tweede Kamer, voorzitter Eerste Kamer en vice-president Raad van State
Zijne Majesteit de Koning heeft donderdag 19 november 2020 achtereenvolgens de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, drs. Khadija Arib, de voorzitter van de Eerste Kamer, prof. dr. Jan Anthonie Bruijn en de vice-president van de Raad van State, mr. Thom de Graaf op Paleis Huis ten Bosch ontvangen voor reguliere gesprekken.
>> meer lezen

Koningin Máxima bezoekt MBO Utrecht
Hare Majesteit Koningin Máxima heeft donderdagmorgen 19 november een werkbezoek gebracht aan MBO Utrecht. Het bezoek stond in het teken van de impact van de coronapandemie op het onderwijs, stages en het welzijn van docenten en studenten.
>> meer lezen

Koningin Máxima reikt Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2020 uit aan ISH Dance Collective
Hare Majesteit Koningin Máxima reikt op maandagmiddag 23 november in Amsterdam de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2020 uit aan ISH Dance Collective. Het Cultuurfonds kent deze oeuvreprijs jaarlijks toe aan een persoon of instelling met een grote staat van dienst op het gebied van cultuur, natuur of wetenschap in Nederland.
>> meer lezen

Koningin Máxima bezoekt Boeg B.V. & Boeg Nautic in kader van Dag van de Ondernemer
Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagmiddag 18 november een werkbezoek gebracht aan scheepsreparatie- en constructiebedrijf Boeg B.V. & Boeg Nautic te Scheveningen in het kader van de Dag van de Ondernemer. Tijdens het bezoek werd ook ingegaan op de gevolgen van de coronacrisis.
>> meer lezen

Koningin Máxima maakt winnaars Koning Willem I prijs bekend
Hare Majesteit Koningin Máxima maakt op woensdagavond 25 november de prijswinnaars bekend van de Koning Willem I prijs in de Beurs van Berlage in Amsterdam, waar vertegenwoordigers van alle genomineerde bedrijven aanwezig zijn.
>> meer lezen

Koning opent Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen
Zijne Majesteit de Koning opent donderdagochtend 26 november de Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen. Bij de nieuwe begraafplaats is ook een herdenkings- en educatiecentrum ingericht waar bezoekers worden geïnformeerd over de inzet van Nederlandse burgers en militairen tijdens de Tweede Wereldoorlog en internationale vredesmissies.
>> meer lezen

Koningin Máxima bij ondertekening MuziekAkkoord Noord Noord-Holland
Hare Majesteit Koningin Máxima is woensdag 25 november 2020 digitaal aanwezig bij de ondertekening van het MuziekAkkoord Noord Noord-Holland, het lokale samenwerkingsconvenant voor muziekonderwijs op de basisschool. Het akkoord is een onderdeel van het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal van de stichting Méér Muziek in de Klas, waar Koningin Máxima erevoorzitter van is.
>> meer lezen

Prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven nemen deel aan virtueel Peter Stuyvesant Ball
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en prof. mr. Pieter van Vollenhoven nemen vrijdagavond 20 november met een videoboodschap deel aan de virtuele 39e editie van het Peter Stuyvesant Ball in New York.
>> meer lezen

Koningin Máxima bezoekt woonzorglocatie van ’s Heeren Loo
Hare Majesteit Koningin Máxima heeft vrijdagochtend 13 november een werkbezoek gebracht aan woonzorgpark Willem van den Bergh, onderdeel van zorgorganisatie ’s Heeren Loo, in Noordwijk. Het bezoek stond in het teken van de impact van de corona-uitbraak op de zorg en begeleiding van mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.
>> meer lezen