Het Koninklijk Huis - Nieuwsberichten

Koning spreekt met gezaghebber Bonaire en gouverneur Sint Maarten
Zijne Majesteit de Koning heeft woensdagmiddag 3 maart in separate videogesprekken gesproken met de gezaghebber van Bonaire en de gouverneur van Sint Maarten. Hij liet zich door gezaghebber Edison Rijna van Bonaire en gouverneur Eugene Bernard Holiday van Sint Maarten informeren over actualiteiten en ontwikkelingen in hun land.
>> meer lezen

Koning ontvangt Kring van Commissarissen van de Koning
Zijne Majesteit de Koning heeft op woensdagmiddag 3 maart op Paleis Huis ten Bosch in Den Haag een vertegenwoordiging ontvangen van de Kring van Commissarissen van de Koning.
>> meer lezen

Koningin Máxima spreekt online met president Ramaphosa over inclusieve financiering
Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag 2 maart, als UNSGSA digitaal gesproken met president Cyril Ramaphosa van Zuid-Afrika over inclusieve financiering op het Afrikaanse continent.
>> meer lezen

Prinses Alexia naar United World College of the Atlantic in Wales
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Alexia der Nederlanden vervolgt na de zomer haar middelbareschooltijd aan het United World College of the Atlantic (UWC Atlantic College) in Llantwit Major in Wales. Zij zal daar op gaan voor haar Internationaal Baccalaureaat. Prinses Alexia zit nu in de vierde klas van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag.
>> meer lezen

Prinses Beatrix en Prinses Mabel online aanwezig bij digitale uitreiking zevende Prins Friso Ingenieursprijs
Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix der Nederlanden en Prinses Mabel zijn woensdagmiddag 17 maart virtueel aanwezig bij de uitreiking van de zevende Prins Friso Ingenieursprijs. Vanwege de uitbraak van het coronavirus vindt de uitreiking dit jaar online plaats.
>> meer lezen

Koningin Máxima bezoekt Christelijke Basisschool Sabina van Egmond in Oud-Beijerland
Hare Majesteit Koningin Máxima heeft donderdagochtend 18 februari een werkbezoek gebracht aan Christelijke Basisschool (CBS) Sabina van Egmond in Oud-Beijerland. Koningin Máxima liet zich door de leraren, leerlingen en enkele ouders informeren over de effecten van de coronapandemie en de lockdown op het basisonderwijs. Zij bezocht de locatie Sportlaan en sprak online met leerlingen van de locatie Poortwijk.
>> meer lezen

Koning brengt digitaal werkbezoek aan het Europees Geneesmiddelen Agentschap
Zijne Majesteit de Koning brengt vrijdagmiddag 19 februari een digitaal werkbezoek aan het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA). De Koning spreekt met directie en medewerkers van het agentschap over de wetenschappelijke beoordeling van geneesmiddelen en over het toezicht op  de veiligheid en de betrouwbaarheid van geneesmiddelen.
>> meer lezen

Koning spreekt starters op de arbeidsmarkt
Zijne Majesteit de Koning heeft woensdagochtend 17 februari gesproken met jongeren die zijn gestart op de arbeidsmarkt en de impact ervaren van de uitbraak van het coronavirus op hun werk en leven. De bijeenkomst vond plaats op Paleis Huis ten Bosch waar jongeren waren uitgenodigd die deel uitmaken van de jongerendenktank coronacrisis, een samenwerking vanuit het SER Jongeren Platform en Coalitie Y.  
>> meer lezen

Koning spreekt met gouverneurs Aruba en Curaçao
Zijne Majesteit de Koning heeft dinsdagmiddag 16 februari in separate videogesprekken gesproken met de gouverneurs van Aruba en Curaçao. Hij liet zich door gouverneur Boekhoudt van Aruba en gouverneur George-Wout van Curaçao informeren over actualiteiten en ontwikkelingen in hun land.
>> meer lezen

Koning spreekt digitaal met deelnemers eerste testevenement van Fieldlab Evenementen
Zijne Majesteit de Koning heeft op maandagmiddag 15 februari digitaal gesproken met deelnemers aan het eerste testevenement van Fieldlab Evenementen. Het samenwerkingsverband Fieldlab Evenementen vergaart kennis aan de hand van praktijktesten gericht op de terugkeer van veilige en verantwoorde evenementen met een verhoogde bezoekerscapaciteit.
>> meer lezen

Koning brengt digitaal werkbezoek aan Humanistisch Verbond
Zijne Majesteit de Koning brengt woensdagmiddag 17 februari een digitaal werkbezoek aan het Humanistisch Verbond in het kader van het 75-jarige bestaan van de vereniging. Het jubileumjaar staat in het teken van vrijheid en vrijdenken. De Koning spreekt met vertegenwoordigers van het Humanistisch Verbond en gelieerde humanistische organisaties over de rol van het humanisme in de samenleving en het belang van persoonlijke vrijheid.
>> meer lezen

Prinses Margriet spreekt online met Introdans
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden was maandagochtend 15 februari digitaal aanwezig bij een overleg van medewerkers van Introdans. In deze virtuele company meeting bespraken dansers, technici en andere betrokkenen de situatie van het dansgezelschap tijdens de coronapandemie. Prinses Margriet is beschermvrouwe van Introdans.
>> meer lezen

Koningin Máxima brengt digitaal werkbezoek aan Universiteit Utrecht over brede welvaart
Hare Majesteit Koningin Máxima brengt dinsdagochtend 16 februari een digitaal werkbezoek aan de Universiteit Utrecht met als thema ‘brede welvaart’. Onderzoekers van de Universiteit Utrecht hebben in 2016 samen met RaboSearch de Brede Welvaartsindicator ontwikkeld. Hiermee kan op basis van elf factoren, waaronder gezondheid, veiligheid en onderwijs de brede welvaart van Nederlanders worden gemeten.
>> meer lezen

Koning bij virtuele meeting UNSGAB +5
Zijne Majesteit de Koning heeft op vrijdagmiddag 12 februari 2021 deelgenomen aan UNSGAB +5, een informele meeting van de voormalige leden van de UNSGAB. De UNSGAB was van 2004 tot 2015 de onafhankelijke adviesraad voor water en sanitatie van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Koning Willem-Alexander, destijds nog Prins van Oranje, werd in 2006 door toenmalig VN secretaris-generaal Kofi Annan gevraagd om voorzitter te worden van de UNSGAB. Hij legde het voorzitterschap neer in 2013 toen hij werd ingehuldigd tot Koning.
>> meer lezen

Koning bezoekt winteropvang Leger des Heils
Zijne Majesteit de Koning heeft op vrijdagmiddag 12 februari een kort bezoek gebracht aan de winteropvang van het Leger des Heils in Den Haag. Op dit moment biedt het Leger des Heils 24-uurs opvang voor dak- en thuislozen.
>> meer lezen

Koning bezoekt Montaigne Lyceum in Den Haag
Zijne Majesteit de Koning heeft donderdagmiddag 11 februari een werkbezoek gebracht aan het Montaigne Lyceum in de wijk Ypenburg in Den Haag. De Koning liet zich door de leraren en leerlingen informeren over de effecten van de coronapandemie en de lockdown op het voortgezet onderwijs.
>> meer lezen

Koningin Máxima brengt digitaal werkbezoek aan sociale initiatieven voor kwetsbare gezinnen
Hare Majesteit Koningin Máxima brengt donderdagmiddag 11 februari een digitaal werkbezoek aan Kadera en Bindkracht10, twee sociale initiatieven die zich inzetten voor gezinnen met complexe problemen. Het bezoek staat in het teken van het belang van de hulp van vrijwilligers aan deze gezinnen, naast eventuele zorgverleners. De initiatieven worden gesteund door het Oranje Fonds. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het fonds.
>> meer lezen

Koning brengt werkbezoek GGD en RIVM in kader vaccinatieprogramma COVID-19
Zijne Majesteit de Koning heeft dinsdagmiddag 9 februari een werkbezoek gebracht in het kader van het vaccinatieprogramma COVID-19. Hij bezocht achtereenvolgens de XL-vaccinatielocatie in Houten en het Coronabedrijf in Rijnsweerd van de GGD regio Utrecht en het RIVM in Bilthoven.
>> meer lezen

Koningin Máxima brengt virtueel bezoek aan Stichting De Buitenboordmotor
Hare Majesteit Koningin Máxima, lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap (Comité), brengt woensdag 10 februari samen met SER-voorzitter Mariëtte Hamer een virtueel werkbezoek aan de Stichting De Buitenboordmotor. Deze stichting ontwikkelt een systeem om de intersectorale overstap van baan naar baan te vereenvoudigen. Het mkb heeft al jaren te kampen met enerzijds een tekort aan gekwalificeerd personeel en anderzijds tijdelijk geen of onvoldoende werk. De coronacrisis geeft hier een extra dimensie aan.
>> meer lezen

Geloofsbrieven ambassadeurs Roemenië, China en Suriname
Zijne Majesteit de Koning zal woensdagochtend 10 februari op Paleis Noordeinde in Den Haag ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens ontvangen de ambassadeur van Roemenië, Z.E. Lucian Fǎtu, de ambassadeur van de Volksrepubliek China, Z.E. Tan Jian en de ambassadeur van de Republiek Suriname, Z.E. Rajendre Khargi.
>> meer lezen