Nieuws.nl

‘Energierekening daalt met 100 euro per jaar’
AMSTERDAM (ANP) - De energierekening van Nederlandse huishoudens daalt per 1 juli met gemiddeld 6,6 procent. Op jaarbasis komt dat neer op een besparing van ruim 100 euro per jaar voor een gemiddeld huishouden. Dat meldt prijsvergelijkingswebsite Pricewise op basis van de nieuwe tarieven van Vattenfall en Eneco, twee van de drie grootste energieleveranciers. Essent, de andere grote speler, had zijn nieuwe tarieven nog niet beschikbaar. Het bericht ‘Energierekening daalt met 100 euro per jaar’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
>> meer lezen

Kabinet bezorgd over geweld tegen demonstranten VS
AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse regering is bezorgd over het geweld dat de Amerikaanse autoriteiten gebruiken tegen anti-racismedemonstranten en journalisten. Maar het is aan de Amerikanen om een oordeel te vellen over hun president, zegt minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken). Het bericht Kabinet bezorgd over geweld tegen demonstranten VS verscheen eerst op Nieuws.nl.
>> meer lezen

Korpschef: fouten gemaakt bij inschatten aantal betogers
AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse korpschef Frank Paauw heeft gezegd dat er bij politie en gemeente fouten zijn gemaakt bij het inschatten van het aantal bezoekers maandag bij de betoging op de Dam tegen racistisch politiegeweld in de Verenigde Staten. Het bericht Korpschef: fouten gemaakt bij inschatten aantal betogers verscheen eerst op Nieuws.nl.
>> meer lezen

Duitsland stimuleert economie met lagere btw
BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse regeringscoalitie is een pakket maatregelen overeengekomen ter waarde van 130 miljard euro om de economie te stimuleren. Tot het einde van het jaar gaat onder meer de btw omlaag. Ook komt er geld voor families en krijgen bedrijven belastingverlichting. Gemeentes kunnen ook extra steun verwachten. Het bericht Duitsland stimuleert economie met lagere btw verscheen eerst op Nieuws.nl.
>> meer lezen

Auto rijdt terras op in Gennep, 6 gewonden, bestuurder opgepakt
GENNEP (ANP) - In Gennep (Limburg) is een auto een terras aan de Zandstraat opgereden,. Daardoor raakten zes mensen gewond. De bestuurder is aangehouden, maakte de politie bekend. Het bericht Auto rijdt terras op in Gennep, 6 gewonden, bestuurder opgepakt verscheen eerst op Nieuws.nl.
>> meer lezen

Wall Street eindigt opnieuw hoger
NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met stevige plussen geëindigd. Daarmee werd de winstreeks op de voorgaande dagen voortgezet. Beleggers op Wall Street blijven optimistisch over het economische herstel van de coronacrisis, ondanks de aanhoudende protesten in de Verenigde Staten tegen politiegeweld. Daarnaast viel het banenrapport van loonstrookverwerker ADP minder slecht uitviel dan verwacht. Het bericht Wall Street eindigt opnieuw hoger verscheen eerst op Nieuws.nl.
>> meer lezen

VS trekt landingsrechten Chinese luchtvaartmaatschappijen in
WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten gaan de landingsrechten van Chinese luchtvaartmaatschappijen intrekken. Dat gebeurt halverwege deze maand, maar president Donald Trump kan er eventueel nog voor kiezen dat eerder te doen. De stap komt als reactie op een beslissing van China om het aantal vluchtbewegingen van buitenlandse maatschappijen te beperken in de strijd tegen het coronavirus. Volgens de VS maakt dat voor Amerikaanse maatschappijen onmogelijk om hun vluchten naar China weer te herstarten. Het bericht VS trekt landingsrechten Chinese luchtvaartmaatschappijen in verscheen eerst op Nieuws.nl.
>> meer lezen

Disney doneert miljoenen aan organisaties voor sociale gelijkheid
BURBANK (ANP) - Walt Disney heeft woensdag gaat 5 miljoen dollar doneren aan non-profitorganisaties die zich inzetten voor sociale gelijkheid. De eerste donatie van 2 miljoen dollar krijgt de NAACP, een van de oudste burgerrechtenbewegingen in de Verenigde Staten. Het bericht Disney doneert miljoenen aan organisaties voor sociale gelijkheid verscheen eerst op Nieuws.nl.
>> meer lezen

Koningspaar ondersteunt theatersector met theaterbezoek
DEN HAAG (ANP) - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben woensdagavond in Den Haag een voorstelling bezocht van Het Nationale Theater. Dat bracht in het Theater aan het Spui voor het eerst sinds de gedwongen sluiting vanwege de coronacrisis als preview twee stukken op de planken. Het bericht Koningspaar ondersteunt theatersector met theaterbezoek verscheen eerst op Nieuws.nl.
>> meer lezen

Teambaas Wolff ziet zich wel bij Mercedes blijven
WENEN (ANP) - Teambaas Toto Wolff ziet zich nog wel even bij de Formule 1-stal van Mercedes blijven. "Ik heb het gevoel dat ik nog wel kan bijdragen aan de verdere ontwikkeling van ons in deze sport", zei de Oostenrijker. "Eerst ga ik echter nog heel goed bij mezelf na of ik wel zeker weet dat ik dit ook wil. Het is nog te vroeg voor een beslissing. Maar mijn intentie is doorgaan." Het bericht Teambaas Wolff ziet zich wel bij Mercedes blijven verscheen eerst op Nieuws.nl.
>> meer lezen