Nieuws.nl

Horecavoorman: gasten én ondernemers opgelucht
HAARLEM (ANP) - Horecavoorman Dirk Beljaarts heeft op rondreis langs enkele plaatsen in Nederland vooral opluchting geproefd onder de ondernemers en gasten op de terrassen. De directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) ging hoogstpersoonlijk kijken bij etablissementen op stads- en dorpspleinen in Maastricht, Oegstgeest en Haarlem. "En maandagavond ga ik nog even kijken in Amsterdam. Het bericht Horecavoorman: gasten én ondernemers opgelucht verscheen eerst op Nieuws.nl.
>> meer lezen

Ambitieuze tennisser Tsitsipas gaat beter op zijn woorden letten
MUMBAI (ANP/RTR) - De Griekse tennisser Stefanos Tsitsipas (21) gaat beter op zijn woorden letten. De huidige nummer 6 van de wereld deed na zijn eindzege bij de afsluitende ATP Finals in november in Londen een gewaagde uitspraak. Zijn doel voor 2020 was een grandslamtitel, zo liet hij destijds ambitieus weten. Een half jaar later geeft de getalenteerde tennisser echter toe dat hij in de Engelse hoofdstad in een overmoedige bui was na zijn fraaie triomf. "Ik heb mezelf daardoor onnodige druk opgelegd", concludeert hij nu. Het bericht Ambitieuze tennisser Tsitsipas gaat beter op zijn woorden letten verscheen eerst op Nieuws.nl.
>> meer lezen

Duizenden betogers op de Dam tegen politiegeweld VS
AMSTERDAM (ANP) - Duizenden betogers, veelal met mondkapjes, hebben zich maandag rond 17.00 uur op de Dam in Amsterdam verzameld om te protesteren tegen wat zij noemen het politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU. Een woordvoerder van de politie zei dat het om duizenden mensen gaat en dat de betoging vooralsnog vreedzaam verloopt. De politie is aanwezig. Het bericht Duizenden betogers op de Dam tegen politiegeweld VS verscheen eerst op Nieuws.nl.
>> meer lezen

Musea kijken tevreden terug op eerste dag na lockdown
AMSTERDAM (ANP) - Musea die maandag rond het middaguur eindelijk weer hun deuren mochten openen na de lockdown wegens het coronavirus blikken tevreden terug, blijkt uit een telefonische rondgang. Wegens corona moesten de musea zich houden aan de richtlijnen van de overheid en moesten extra maatregelen treffen zodat bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. Het bericht Musea kijken tevreden terug op eerste dag na lockdown verscheen eerst op Nieuws.nl.
>> meer lezen

Nertsen op nog drie bedrijven besmet met coronavirus
DEN HAAG (ANP) - Op nog eens drie nertsenhouderijen zijn nertsen besmet met het coronavirus. Een vierde bedrijf wordt nog nader onderzocht, omdat het erop lijkt dat het virus ook daar heeft toegeslagen. Het bericht Nertsen op nog drie bedrijven besmet met coronavirus verscheen eerst op Nieuws.nl.
>> meer lezen

Commissarissen Lufthansa nu wel akkoord met steunpakket
FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - De raad van commissarissen van Lufthansa is nu wel akkoord gegaan met het steunpakket dat de luchtvaartreus van de Duitse overheid kreeg, inclusief de bijbehorende voorwaarden van de Europese Commissie. Hierdoor is de miljardensteun om Lufthansa overeind te houden, een stap dichterbij gekomen. Alleen de aandeelhouders van het Duitse concern moeten nog hun fiat geven. Het bericht Commissarissen Lufthansa nu wel akkoord met steunpakket verscheen eerst op Nieuws.nl.
>> meer lezen

Nog 158 coronapatiënten op de ic’s
ROTTERDAM (ANP) - Er liggen nog 158 coronapatiënten op de intensive care. Dat is een ic-patiënt minder dan zondag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) maandag. Daarnaast liggen er 488 niet-coronapatiënten op de afdeling intensieve zorg van de ziekenhuizen, 14 minder dan zondag. Het bericht Nog 158 coronapatiënten op de ic’s verscheen eerst op Nieuws.nl.
>> meer lezen

Organisator GP Brazilië belooft fans bij Formule 1-race
SÃO PAULO (ANP) - Wanneer het Formule 1-circus in november Brazilië aandoet, belooft organisator Tamas Rohonyi een race in São Paulo met publiek. Hij zegt in zakenblad Forbes dat de voorbereiding volgens plan verloopt. "We zijn er zeker van dat de beroemde wedstrijd op het Interlagos-circuit weer een fascinerende race zal zijn", aldus Rohonyi. Het bericht Organisator GP Brazilië belooft fans bij Formule 1-race verscheen eerst op Nieuws.nl.
>> meer lezen

Heropening horeca verloopt tot nu toe druk, maar gemoedelijk
DEN HAAG (ANP) - Wie een drankje op het terras wil drinken, kan dat in alle rust doen. De sfeer op de heropende terrassen en in de café's is rustig en gemoedelijk, aldus de gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Breda, Venlo en Roermond. Het bericht Heropening horeca verloopt tot nu toe druk, maar gemoedelijk verscheen eerst op Nieuws.nl.
>> meer lezen

GGD: 25 coronabesmettingen in twee Haagse moskeeën
DEN HAAG (ANP) - In twee Haagse moskeeën zijn tot dusver 25 bezoekers of hun contacten positief getest op het coronavirus, meldt de GGD Haaglanden maandagmiddag in een tussenstand van het onderzoek naar de verspreiding. Het bericht GGD: 25 coronabesmettingen in twee Haagse moskeeën verscheen eerst op Nieuws.nl.
>> meer lezen