Hoogtepunten FunX Music Awards - en nog véél meer hiphop op tv

Voor de zesde keer op rij vinden de jaarlijkse FunX Music Awards plaats. Vanuit het Amsterdamse Paradiso reikt urban radiostation FunX op 11 juni prijzen uit in categorieën als beste MC, beste music video, beste singer en beste artist of the year (male en female). In de tv-uitzending op zaterdag 15 juni zie je op NPO 3 de hoogtepunten van de feestelijke avond, met natuurlijk de prijsuitreikingen, backstage interviews met winnaars en optredens van de genomineerde artiesten.

Op de FunX Music Awards is het podium vrij voor de populairste popacts van nu en voor talenten die op het punt van doorbreken staan. Bij de genomineerden van 2019 horen populaire artiesten als Ronnie Flex, Frenna, Boef, Bizzey, Famke Louise, Maan, Tabitha en Broederliefde. Zaterdag 15 juni om 23:00 uur op NPO 3.

Ook op NPO 2 extra volop aandacht voor hiphop in de maand juni:

Roffa Represent 
Roffa Represent is een shortdoc-serie waarin een nieuwe generatie hiphopartiesten hun verhaal vertelt en wordt gevolgd; tijdens studiosessies, optredens of gewoon met vrienden op de bank. Dat levert eerlijke, heftige en inspirerende uitspraken op over hoe sterk de hiphopcultuur niet alleen in hen zit, maar ook hoe deze verworven is met de stad Rotterdam. Roffa Represent focust zich niet enkel op de historie maar kijkt juist naar de toekomst; over hoe de scene blijft innoveren en over hoe hiphop véél meer is dan enkel een muziekgenre. Vanaf dinsdag 11 juni om 23:00 uur op NPO 2 extra

NPO Radio 2 presenteert…Hiphop Evolution
Hiphop-muzikant Sef (Aye, Broodje Bakpao, De Leven, Excusez Moi) duikt vanaf 14 juni vier vrijdagen in de geschiedenis van hiphop aan de hand van de Canadese documentaireserie Hiphop Evolution.
14 juni – We beginnen in de jaren 70 in New York in de Bronx waar dj’s als DJ Kool Herc, Afrika Bambaataa en Grandmaster Flash en de eerste rappers aan het pionieren slaan. 
21 juni - In het tweede deel zien we live battles tussen rappers en gaat het over de eerste hiphophits (Rappers Delight, Planet Rock, The Message). In downtown New York gaat hiphop een verbond aan met de ondergrondse graffitikunstscene in Manhattan. 
28 juni - In aflevering 3: de eerste rock en rap-samenwerking tussen Run DMC en Aerosmith, het geluid van hiphop-vernieuwers als Marley Marl en Rakim en de maatschappijkritiek van Public Enemy. 
5 juli - In de laatste aflevering staat de geboorte van de gangsta rap centraal. Ice T. en N.W.A. rappen over de situatie in de wijk South Central in Los Angeles. Dr Dre komt op nummer 1 met zijn album The Chronic. 
Vanaf 14 juni om 22:05 uur op NPO 2 extra

Bron: NTR