Ingrid Spijkers nieuwe hoofdredacteur Omrop Fryslân

"Trots dat ik kan meebouwen aan de ambities van de Omrop." Ingrid Spijkers (49) uit Leeuwarden wordt de nieuwe hoofdredacteur van Omrop Fryslân. Zij neemt 25 jaar aan ervaring op het gebied van journalistiek, communicatie en ondernemen mee. Spijkers begint op 1 december in haar nieuwe functie.

Ingrid Spijkers is goed bekend met Omrop Fryslân, zij werkte vanaf de start voor de regionale televisie en ontwikkelde en produceerde ook programmaformats voor de Omrop. Verder werkte zij voor verschillende andere media, waaronder het ANP, kranten en vakbladen. Ze is een van de oprichters van Wij van PS (eerder PS Produkties). De laatste jaren werkte zij als zelfstandige voor verscheidene opdrachtgevers en (multimediale) projecten in Fryslân.

Omrop Fryslân is een tijd op zoek geweest naar een nieuwe hoofdredacteur. Omrop-directeur Nina Hiddema: "We zijn ontzettend blij dat we met Ingrid Spijkers een nieuwe inspirerende hoofdredacteur gevonden hebben. Die naast een groot netwerk en een brede journalistieke ervaring binnen en buiten Omrop Fryslân veel passie voor onze mooie organisatie meebrengt".

Ingrid Spijkers: "Omrop Fryslan is een prachtig bedrijf. Uit de nieuwe koers waar de Omrop mee bezig is, spreekt ambitie. Omrop Fryslân wil een actieve rol spelen in onderwerpen die Friezen raken. Daarbij een verbindende factor zijn en verdieping brengen in de onderwerpen. De Omrop wil daarin vooroplopen. In samenwerking met de redactie zullen we die ambities vorm geven de komende tijd".

Bron: (foto) Omrop Fryslân