Jan Slagter draagt 1e gedicht Candlelight voor

Max-baas Jan Slagter draagt vrijdagavond in de eerste uitzending van het programma Candlelight op NPO Radio 5 het eerste gedicht voor. Dat vertelde presentator Jan van Veen vrijdag tijdens een interview in het NOS Radio 1 Journaal.

Candlelight zal voortaan elke vrijdagavond te horen zijn. De 74-jarige Van Veen presenteert het programma, waarin hij ingezonden liefdesgedichten voordraagt, al een halve eeuw. De show was in de loop der jaren te horen op Radio Veronica, Radio 3, Sky Radio, 100 Procent NL en RTV Utrecht.

“Al die tijd zijn mensen trouw gedichten blijven sturen”, vertelde Van Veen op NPO Radio 1. “Maar je merkt wel dat de luisteraar wat ouder is geworden. Dat merk je aan de inhoud van de gedichten. Vroeger ging het over verliefdheid, nu gaat het over hoe mooi het leven is geweest en hoe het leven in de vierde fase hopelijk mooi blijft.”

Ook komen er tegenwoordig veel andere onderwerpen aan bod, zoals dementie. “We hebben vanavond bijvoorbeeld een aangrijpend gedicht over een wederhelft die niet meer weet hoe zijn partner heet.”

Bron: © ANP
Foto: © ANP Kippa - Lex van Lieshout