Joris Linssen op RTV Utrecht

Vanaf zondag 1 september is het televisieprogramma Nieuwe streken van Joris te zien op RTV Utrecht. Utrechter Joris Linssen, muzikant en presentator, loopt met zijn band Caramba langs de Maas, Waal en Lek. Zonder geld, dus moeten de vijf amigo’s eten, drinken en onderdak regelen in ruil voor het spelen van hun liedjes. Aan alle mensen die ze tegenkomen stelt Joris dezelfde vraag: "wanneer ging u tegen de stroom in?" De zesdelige serie is een samenwerking met Omroep Brabant en Omroep Gelderland.

De wandelroute van Joris en zijn band Caramba doorkruist de drie provincies. Elke dag legt de 5-koppige band minstens 20 kilometer te voet af, in hun Mexicaanse kleding, met hun instrumenten op de rug. In onze provincie doen ze onder meer Leerdam, Vianen en Wijk bij Duurstede aan. "Het was geweldig om door de provincie waar ik zelf woon te trekken. Zo dichtbij huis en dan toch verrast worden door de ongelooflijke gastvrijheid van ene Richard in Vianen, die ons in zijn huiskamer liet logeren. Of door de heldenontvangst die we kregen in Wijk bij Duurstede, toen we na vier dagen lopen onze pelgrimstocht afsloten met een dampend concert in het oude centrum. Overal werden we met open armen ontvangen. Het heeft ons echt goed gedaan!", aldus Joris. Met deze serie wil hij vooral laten zien hoe gastvrij, open en divers ons land is. En niemand kan dat beter dan Joris!

KRO/NCRV presentator Joris Linssen ontwikkelde Nieuwe streken van Joris samen met regisseur Wilfred Evers. House of Impact produceert de serie in opdracht van Omroep Brabant, Omroep Gelderland en RTV Utrecht.

Bron: RTV Utrecht