Karin Swerink nieuwe hoofdredacteur LINDA.

Karin Swerink is benoemd tot algemeen hoofdredacteur van het tijdschrift LINDA. Karin is vanaf mei verantwoordelijk voor alle printtitels van LINDA. en valt onder Linda de Mol en Jildou van der Bijl, beide creatief directeur van LINDA. en Net5.

Karin werkte eerder als adjunct-hoofdredacteur van Libelle en als hoofdredacteur van Glamour. Tot op heden was ze hoofdredacteur van VOGUE. Linda de Mol is blij met de komst van de "geweldige vakvrouw". "Met haar ervaring heeft Karin bewezen voor alle vrouwen van Nederland mooie bladen te kunnen maken. Zij brengt daarnaast een berg aan kennis mee op het gebied van fotografie. En haar gevoel voor tijdgeest en smaak en haar prettige, nuchtere persoonlijkheid passen perfect bij het merk LINDA.”

Karin volgt Jildou van der Bijl op, die de afgelopen elf jaar algemeen hoofdredacteur was. "Nu het mediamerk LINDA. steeds groter wordt, draag ik vol vertrouwen het algemeen hoofdredacteurschap over aan Karin, die ik ken als bevlogen bladenmaker en inspirerende mediaprofessional. We weten zeker dat het magazine bij haar in goede handen is en kijken ernaar uit om met haar samen te werken, zodat Linda en ik onze aandacht kunnen richten op het verder uitbouwen van de merken LINDA. en Net 5", aldus Jildou.

De nieuwe hoofdredacteur is blij met haar nieuwe baan, maar vindt het ook jammer haar huidige werk te moeten verlaten. "Met pijn in mijn hart verlaat ik mijn VOGUE en het geweldige VOGUE team. We hebben de afgelopen zeven jaar met heel veel liefde en ambitie VOGUE Nederland als merk neergezet, ik zal die periode altijd blijven koesteren. Maar LINDA. is een magisch merk, altijd verrassend, super succesvol, en niet meer weg te denken uit het Nederlandse medialandschap", zegt ze. "Ik kon deze once in a life time opportunity om aan het roer te staan van dit prachtige merk als bladenmaker dan ook niet voorbij laten gaan. Ook was de klik met Linda en Jildou er gelijk. Ik verheug me enorm op de samenwerking met hen en iedereen die bij LINDA. betrokken is.”

Bron: © ANP
Foto: Novum - © Frans van Zijst