Langs Romeinse wegen; Rick Nieman onderzoekt de verwarring in Italië

In een nieuwe serie van Omroep WNL onderzoekt Rick Nieman de verwarring in Italië. In acht afleveringen probeert hij te achterhalen wat er aan de hand is met zijn geliefde land, dat hij al zoveel jaren bezoekt.

Hij ziet een land dat is ontwricht. Waar het populisme aan de macht is. Dat op ramkoers ligt met Europa. Wat betekent dat voor de Italianen? Is dit het voorland voor andere Europese staten?

Nieman gaat op zoek naar wat zich afspeelt achter de zo vertrouwde façade. In de serie Langs Romeinse Wegen zoekt hij naar het ware gezicht: ‘Ik wil weten wat er verborgen ligt achter het masker van grote schoonheid.’

In de serie onderzoekt hij de politieke verwarring, de groeiende verschillen tussen regio’s, de fascinerende Italiaanse tradities en economie, maar ook de worsteling van het land met de maffia, de kloof tussen het arme zuiden en rijke noorden, grote migratiestromen en een falende overheid.

Nieman reist voor zijn reportages onder meer naar Rome, Sicilië, Turijn, Florence, Milaan, Napels, Puglia en Bologna. In een land dat na de Brexit de derde economie van Europa is, probeert hij te achterhalen wat de kansen zijn voor het land dat bij veel Nederlanders vooral te boek staat als vakantiebestemming.

Langs Romeinse Wegen, vanaf 3 februari acht weken lang om 20.15 uur bij Omroep WNL op NPO 2.

Bron: (foto) WNL