Lotje IJzermans maakt wekelijkse 3voor12-podcast voor NPO Radio 2

Lotje IJzermans keert na 25 jaar terug als dj. Vanaf vandaag is zij te horen in Psychocandy, een wekelijkse 3voor12-podcast voor NPO Radio 2. In de podcast komt een breed scala van eigentijdse bands en artiesten voorbij, maar wordt ook teruggeblikt naar invloedrijke muziek uit het verleden, onder meer met verhalen én legendarische opnamen uit het VPRO-archief.

Met Psychocandy geeft Lotje IJzermans, bekend als dj van legendarische VPRO-radioprogramma's Nozems A Go Go en Villa 65, muziekliefhebbers met een alternatieve popsmaak een nieuw muzikaal thuis.

Wekelijks heeft Lotje een muzikant(e) te gast die een belangrijke muzikale invloed met de luisteraar deelt. In aflevering 1 schuift Jasja Offermans, de bassiste van de Amsterdamse band Indian Askin, aan. In aflevering 2 is DJ Mason, die samen met dj’s Willie Wartaal en Joost van Bellen het dj-collectief Rad Pack vormt, te gast. Tim Knol, de bekende singer-songwriter, is in de derde aflevering Lotjes gast.

Lotje IJzermans: “In 1996 maakte ik voor de laatste keer rock ‘n’ roll radio. In de jaren daarna heb ik tal van andere dingen gedaan, maar de liefde voor muziek verdween nooit. Ik bleef alles bijhouden. Misschien is het de cyclus van nostalgie waardoor zoveel mensen op dit moment weer met plezier terugkijken naar de vroege 90’s, maar daarnaast is er zoveel geweldige nieuwe muziek te ontdekken! De timing is perfect om weer achter de microfoon te kruipen.”

De titel van de podcast verwijst naar het gelijknamige album van The Jesus and Mary Chain, met daarop VPRO’s allereerste Song van het Jaar, ‘Just Like Honey’ (1985). Die song opent dan ook de eerste aflevering van Psychocandy, die samen met 2 andere afleveringen vanaf vandaag te beluisteren en te downloaden is. De afleveringen duren een uur en verschijnen elke donderdag om 8.00 uur online.

Meer informatie via 3voor12.vpro.nl/psychocandy

Bron: VPRO
Foto: JW Kaldenbach