Marcel van Lingen Directeur Journalistiek Talpa Network

Per 1 april wordt Marcel van Lingen Directeur Journalistiek bij Talpa Network. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de journalistieke content van Talpa Network.

Marcel van Lingen is sinds 2011 hoofdredacteur van het ANP en sinds 2014 ook directielid. Eerder was hij chef van de politieke redactie en chef opinie van Het Parool, hoofdredacteur en algemeen directeur van de GPD en vicevoorzitter van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Zijn jarenlange ervaring met het aanvoeren van journalistieke organisaties zet hij in bij het verder ontwikkelen van de journalistieke activiteiten van Talpa Network.

Volgens Marcel van Lingen was het “mooi om het ANP krachtig en onmisbaar te maken. Ik zie er naar uit om Talpa Network journalistiek verder uit te bouwen.”

“Het is een mooi vooruitzicht om de journalistieke knowhow van Marcel van Lingen samen met hem in te kunnen zetten voor de verdere ontwikkelingen op journalistiek gebied bij Talpa Network en ik verheug me op de samenwerking met hem.” zegt Directeur Nieuws Carlo van Lienden.

De huidige functies van Van Lingen worden voorlopig waargenomen door de overige leden van de directie en de hoofdredactie van het ANP.

Bron: (foto) Talpa Network