Marvin Gaye met ‘What’s going on’ op nummer 1 in Sublime 500

What’s going on’ van Marvin Gaye is de nieuwe nummer 1 in de Sublime 500, de lijst met de beste soul, jazz en funkmuziek. Dat maakte Raphael Saadiq, Amerikaans muziekartiest en brein achter hits van Whitney Houston, Joss Stone en Macy Gray, maandagochtend bekend op Sublime. Hiermee is Amy Winehouse, die voorgaande jaren op nummer 1 stond, van de troon gestoten.

Voorgaande jaren voerde Amy Winehouse de lijst aan. Vorig jaar met ‘Back to Black’ en daarvoor met ‘Valerie’. Dat dit jaar Marvin Gaye bovenaan staat, vindt Raphael Saadiq niet verrassend. Volgens hem klinkt ‘What’s going on’ alsof het vandaag een nieuwe plaat zou kunnen zijn.

De artiesten die het meest in de Sublime 500 voorkomen zijn Prince, Stevie Wonder en Michael Jackson.

De Sublime 500 wordt van maandag 28 oktober tot en met vrijdag 1 november iedere dag uitgezonden van 9 tot 17 uur en is landelijk te beluisteren via FM, online of via de Sublime app. In de ochtendshow ‘Sublime Sunrise’ schuiven de hele week artiesten aan om te praten over de beste soul, jazz en funkmuziek. Onder andere Alain Clark, Berget Lewis en Steffen Morrison komen langs. De Sublime 500 wordt vrijdag feestelijk afgesloten met een live-uitzending bij Bagels & Beans op Hoog Catharijne in Utrecht.

Bron: Sublime/Dutch Radio