Mat Ras is de Faamnaam 2019

Mat Ras mag zich in het illustere rijtje ‘Faamnamen’ voegen bij Chris Mus, Ferry Kuhlman, Kenny Boeijen en Jack Pot. De Limburger (Maastricht) met de opvallende naam is maandag door de luisteraars van 'De Coen en Sander Show' uitgeroepen tot Faamnaam 2019. De 538-dj’s startten drie weken geleden voor de vijfde keer de zoektocht naar de bijzonderste, grappigste of origineelste naam van Nederland.

Mat Ras kwam maandagmiddag naar de 538-studio om de prijs zelf in ontvangst te nemen: "Ik bedank iedereen die op mij gestemd heeft! Ik ben er echt trots op. Ik vind het heel leuk dat mijn collega mij heeft opgegeven."

Sander Lantinga: "Elk jaar denken we dat de Faamnamen op zijn, maar niets is minder waar! Misschien is dit wel de beste editie ooit, er hebben meer mensen dan ooit gestemd. Met wat mij betreft een eervolle vermelding voor Adriaan Bassie! Dat verzin je toch niet?"

Coen Swijnenberg: "Mat Ras is een waardige opvolger van Jack Pot en Chris Mus. Hoogste tijd om de Faamnaam op te nemen in de Dikke van Dale! Zoveel Nederlanders hebben een naam om trots op te zijn."

Dit is de top 10 Faamnamen van 2019:

1 - Mat Ras

2 - Adriaan Bassie

3 - Wil Naaijen

4 - Kenneth Wilhelmus

5 - Nicky Maus

6 - Harry Potter

7 - Elke Kant

8 - Ben Vierkant

9 - Anne Bol

10 - Eddy Schekman

Bron: (foto) Radio 538/Dutch Radio