Muzikaal spektakel tijdens liveshows ‘The voice of Holland’

Vanaf vrijdag 1 februari knalt het dak van Studio 22 in Hilversum weer vier weken achter elkaar eraf. ‘The voice of Holland’ is namelijk aanbeland bij het laatste station: de liveshows. Deze staan altijd garant voor spektakel, sensatie en rondvliegende decibellen. Welke talenten weten niet alleen de coaches, maar ook het publiek voor zich te winnen? De eerste liveshow is vrijdag 1 februari vanaf 20.30 uur te zien bij RTL 4.

De talenten
87 Dagen geleden begon de spectaculaire zoektocht naar ‘The voice of Holland’. Uit duizenden aanmeldingen zijn er na zeven rondes Blind Auditions, vier Battles-rondes en twee alles bepalende Knockouts nog twaalf talenten over die in de laatste vier weken de strijd met elkaar aan gaan. De coaches hebben hun teams zorgvuldig samengesteld en dit zijn de talenten die kans maken op de felbegeerde titel, een platencontract, 50.000 euro en een clip-opname in Zuid-Afrika.

Langstzittende coach Ali B. heeft met Debrah en Sarah-Jane twee unieke soul-zangeressen in zijn team. De jonge en talentvolle Menno maakt zijn team compleet. Kan een van zijn talenten hem zijn eerste overwinning als coach bezorgen? Waylon heeft met Bryan B en Patricia veel ervaring in zijn team. Crooner Dennis zorgt voor een swinging touch in Team Waylon. De debuterende coach Lil Kleine heeft met volkszanger Quido en powerhouses Kimberly en Talita een gevarieerd gezelschap samengesteld. Kan hij in zijn eerste jaar meteen een gooi naar de titel doen? Of gaat de titel naar een van de talenten van Team Anouk? Zij wil haar titel natuurlijk prolongeren en heeft een mooie troef achter de hand met de rockband Navarone, de eerst band ooit in de liveshows van ‘The Voice’. Haar team wordt aangevuld met twee veelbelovende jonge zangeressen: Mikki en Irene.

Spelregels
Net als voorgaande jaren worden de talenten beoordeeld door zowel de coaches als de kijkers. De cijfers die ze krijgen van coaches worden gecombineerd met de stemmen van het publiek. Het opgetelde cijfer bepaalt of het talent in de danger zone of de safe zone beland. Martijn Krabbe en Wendy van Dijk presenteren de liveshows en Jamai ontvangt uiteraard alle talenten in zijn RedRoom.

Hoog bezoek van Little Mix
De populaire Britse meidengroep Little Mix treedt tijdens de eerste liveshow op. De girlband, onder andere bekend van de zomerhit Reggeaton Lento, zingt vrijdag de hit ‘Woman Like Me’ samen met enkele talenten. Daarnaast brengen ze hun nieuwe nummer 'Think About Us' ten gehore. Little Mix wist in 2011 de Britse versie van The X Factor te winnen en heeft sindsdien vier platina albums en vier nummer 1-hits geproduceerd. Daarnaast hebben de meiden prijzen als Best British Single voor ‘Shout Out To My Ex’, MTV Europe Music Awards, Teen Choice Awards en Glamour Awards gewonnen.

'The voice of Holland', vrijdag 1 februari om 20.30 uur bij RTL 4.

Bron: (foto) RTL