Nederlandse topman RTL Group weg

De Nederlandse topman Bert Habets van RTL Group, het moederbedrijf van RTL Nederland, stapt "om persoonlijke redenen" op. Het mediaconcern stelt president-commissaris Thomas Rabe aan als zijn vervanger.

Habets (48) kwam in 2008 aan het roer te staan bij RTL Nederland en promoveerde in april 2017 tot medetopman van RTL Group in Luxemburg. Met ingang van vorig jaar was hij de enige topman van het concern. Habets werkte al sinds 1999 bij RTL.

RTL is een internationaal actief bedrijf met belangen in zestig televisiezenders, acht streamingplatformen en dertig radiostations. De nieuwe hoogste baas Rabe is tevens topman van mediaconglomeraat Bertelsmann. Hij zal die functies combineren. RTL krijgt in Martin Taylor wel een andere president-commissaris. Ook is er een nieuwe vicevoorzitter aangesteld.

Bertelsmann is een van de grootste mediaconcerns van Europa en is op zijn beurt weer grootaandeelhouder van RTL. Ook de uitgeverijen Penguin Random House en Grüner + Jahr, en muziekmaatschappij BMG horen bij Bertelsmann.

Bron: © ANP
Foto: © ANP - Robin van Lonkhuijsen