Nieuwe komische dramaserie Harkum bij BNNVARA op NPO 3

Vanaf zondag 20 oktober is de nieuwe komische dramaserie Harkum te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Wanneer Tom Verweij (Bas Hoeflaak), de burgemeester van het dorpje Harkum, ontdekt dat er met gemeentegelden is gespeculeerd op de beurs, slaat de paniek hem om het hart. Het geld lijkt verdwenen en hij ziet het einde van zijn carrière voor zich. Dan blijkt dat er met het gespeculeerde geld 700 miljoen winst is behaald voor de gemeente. Opeens heeft de burgemeester ‘money to burn’ en hoeft hij zich niet langer zorgen te maken over de bezuinigingen op de koffiepads in de kantine en de subsidie voor het kerkkoor. Maar hoe lang duurt dit geluk? En wanneer komt de landelijke overheid verhaal halen? Terwijl ‘the sky is the limit’ het nieuwe motto voor Harkum lijkt te zijn, ontstaat er ook een idee voor een megalomaan plan...

Met onder andere Bas Hoeflaak (Sluipschutters), Jelka van Houten (Jeuk), Annet Malherbe (Gooische Vrouwen); Leny Brederveld (Luizenmoeder) en Rene van het Hof (Kees uit Flodder), regie door Jelle de Jonge (Luizenmoeder, Toren C) en geschreven door de schrijvers van onder andere Jeuk.

Harkum wordt geproduceerd door EndemolShine in co-productie met BNNVARA en is gebaseerd op de Noorse serie Roeng, geproduceerd door Rubicon TV.

Harkum, vanaf 20 oktober om 21.45 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Meer informatie: www.bnnvara.nl/harkum

Bron: BNNVARA/Dutch Radio