Omroep WNL keert terug met serie De Zaak van je Leven

Na drie succesvolle eerdere seizoenen, keert Omroep WNL vanaf 4 september terug met een nieuwe zesdelige serie van De Zaak van je Leven (NPO2). Rechercheurs en officieren van justitie vertellen over zaken die veel impact op hen hebben gehad en die ze nooit meer zullen vergeten. De moord op Mariska Peters, het mysterieuze Rozenmeisje uit Limburg en de ‘Kunstroof van de Eeuw’ in de Rotterdamse Kunsthal.

In deze nieuwe reeks is er elke week aandacht voor een zaak waarover de direct betrokkenen van politieen justitie hun verhaal vertellen. Het hele onderzoek wordt van A tot Z uit de doeken gedaan: van dwaalsporen, tot bijzondere opsporingsmethoden… De geheimen achter het oplossen van een politieonderzoek dat ze nooit meer zullen vergeten.

De Rotterdamse rechercheurs Arie Biesheuvel en Raymond Kolsteren hebben samen met Roemeense collega’s een gat gegraven, achter de begraafplaats in Carcaliu. Op 2400 kilometer van de Coolsingel zijn ze op zoek naar zeven topschilderijen die miljoenen waard zijn. Maar langzaam dringt het besef door: de werken zijn verbrand. Voor het eerst vertellen Arie Biesheuvel en Raymond Kolsteren samen met hun collega’s het hele verhaal van de ‘Kunstroof van de Eeuw’ in de Rotterdamse Kunsthal.

4 september: De kunstroof van de eeuw De roemruchte roof van zeven topschilderijen uit de Rotterdamse Kunsthal. Het wordt al snel de Kunstroof van de Eeuw genoemd, en het spoor van de schilderijen leidt de rechercheurs richting het oosten van Roemenië. Daar is de vraag: kunnen ze de schilderijen nog redden, of zijn ze verdwenen in een wanhopige poging alle sporen te vernietigen?

11 september: De dood van Mariska Peters Het onderzoek naar de dood van de 21-jarige Mariska Peters. Ze is eerst vermist, maar wordt na een tijdje vermoord gevonden. Op een gegeven moment krijgen de rechercheurs de oom van Mariska in beeld als mogelijke verdachte. Hij liep voorop bij de stille tocht, en droeg de kist bij de begrafenis. Kan het kwaad zo dichtbij zijn?

18 september: De motorclubmoord op Haagse Rinus Het onderzoek naar de dood van Haagse Rinus, waarbij de politie in het onderzoek stuit op motorclub Satudarah. Niemand praat met de politie, maar de rechercheurs weten de mysterieuze dood van Haagse Rinus toch op te lossen.

25 september: De mysterieuze dood van het Rozenmeisje In 1996 wordt er in het rozendorp Lottum een onbekende vrouw vermoord. Ze is ontkleed, en gedumpt in een bos. De identiteit van de vrouw is een raadsel, en wie haar moordenaar is ook. De zaak laat rechercheurs niet los, pas na jaren volgt het antwoord op die ene vraag: wie is toch het Rozenmeisje?
2 oktober: De moord op de Sterkste Man van Milsbeek Het onderzoek naar de dood van Frans Bindels, die werd doodgeschoten in zijn eigen boerderij. Het onderzoek leidt langs meerdere verdachten. Maar het duurt lang voordat de politie antwoord heeft op die ene vraag: wie vermoordde de sterkste man van Milsbeek?

De Zaak van je Leven is vanaf 4 september elke week te zien op NPO2, om 20.25 uur

Bron: WNL/Dutch Radio