Owen Schumacher op bezoek bij Jack Spijkerman

In de vijfde aflevering van de podcastreeks Ik Was Jou gaat Owen Schumacher op bezoek bij Jack Spijkerman. Samen maakten ze jarenlang het succesvolle televisieprogramma Kopspijkers, de plek waar de vele typetjes zijn ontstaan die Owen Schumacher en Paul Groot hebben gespeeld.

Na zijn overstap naar de commerciële zender Talpa is Jack Spijkerman ook een onderwerp geweest van spot. Iets wat Jack zeker kon waarderen. De mediastorm waarin hij en zijn gezin terecht kwamen is iets waar hij liever niet meer aan terugdenkt. Ook omdat zijn huwelijk in die periode stuk liep. "Dat had trouwens niets met mijn overstap te maken maar door de roddelbladen werd ik wel afgeschilderd als een slechte vader en echtgenoot en dat heeft me heel erg veel pijn gedaan."

Jack Spijkerman spreekt in Ik was Jou openhartig over opgroeien in een gereformeerd milieu in IJmuiden, zijn droom om onderwijzer te worden en zijn doorbraak als theater- en radiomaker. En natuurlijk over het commerciële avontuur bij Talpa.

Vijf jaar geleden is Jack bewust gestopt met het presenteren van televisieprogramma’s. Hij is met pensioen, en af en toe doet hij nog iets achter de schermen. Vervelen doet hij zich zeker niet, hij werkt namelijk aan een nieuwe komedieserie. Hij doet dit samen met zijn cabaretvrienden Jeroen van Merwijk, Viggo Waas, Erik van Muiswinkel en Peter Heerschop. “Het gaat over oude cabaretiers in een hospice. Het is een idee van Jeroen van Merwijk, en aan mijn keukentafel brainstormen we over de serie”, vertelt hij in Ik Was Jou.

www.nporadio1.nl/podcasts/ik-was-jou

Bron: MAX/dDutch Radio