Patty Brard met feelgood programma Zo goed als nieuw bij SBS6

In het feelgood programma Zo goed als nieuw worden bijzondere voorwerpen volledig gerestaureerd door de allerbeste ambachtslieden van ons land. Met hulp van Patty Brard laten vrienden en familie, zonder dat de eigenaren het weten, dierbare en unieke spullen zo goed als nieuw maken. Bij elk voorwerp hoort een bijzondere herinnering of emotioneel verhaal, waardoor de ontlading des te groter is als de eigenaar zijn voorwerp plotseling terugziet in de oude, oorspronkelijke staat. Zo goed als nieuw is elke week te zien vanaf 4 september om 21.30 uur bij SBS6.

Voor Astrid bijvoorbeeld, zou een droom uitkomen als de versleten familiewieg – een meer dan 100 jaar oude rieten wieg waar ook haar moeder nog in heeft gelegen – wordt opgeknapt, zodat de volgende generatie er ook gebruik van kan maken. Patty schakelt daarom de hulp in van de beste rietvlechtster van Nederland, waarna Astrid de nostalgische wieg kan overdragen aan haar nietsvermoedende zus die in Ierland woont. Ook autoliefhebber Leon weet niet wat hij ziet, als hij er achter komt dat zijn vrouw Petra in het geheim het gehavende interieur van zijn geliefde vintage Audi coupé heeft laten opknappen.

De ambachtslieden in Zo goed als nieuw hebben oog voor de kleinste details. De vraag is: krijgen ze op tijd de juiste stof, de juiste verf of de juiste lijsten te pakken? Als het specialistische werk af is, staat niets de grote verrassing meer in de weg. Op het moment suprême leveren de vrienden of familieleden de verrassing op een bijzondere manier bij de ontvanger af.

Zo goed als nieuw staat bol van persoonlijke verhalen, ambachtelijk vakmanschap en indrukwekkende restauraties. Vakmanschap is meesterschap: dat wordt in dit programma meer dan ooit bewezen.

Zo goed als nieuw wordt geproduceerd door Talpa Producties.
Uitzending: wekelijks, vanaf woensdag 4 september om 21.30 uur bij SBS6.

Bron: Talpa Network
Foto: © Reinier Bergsma -Talpa