Pauw & Jinek: De Verkiezingen 2019

‘Pauw & Jinek: De Verkiezingen’ komt vanavond live vanuit de Eerste Kamer in Den Haag. De uitzending vormt de aftrap voor een reeks van zeven uitzendingen waarin Jeroen Pauw en Eva Jinek door het land reizen in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen. Omdat deze verkiezingen ook invloed gaan hebben op de verhoudingen in de Eerste Kamer, begint Pauw & Jinek: De Verkiezingen in de vergaderzaal van de Senaat in Den Haag namens de provincies Noord- en Zuid-Holland.

In de eerste uitzending is onder andere Eerste Kamer voorzitter Ankie Broekers-Knol te gast. Daarnaast zijn de lijstrekkers Annemarie Jorritsma van de VVD, Paul Rosenmöller van GroenLinks, Mei Li Vos van de Partij van de Arbeid en Selçuk Öztürk met de DENK-fractie te gast. Ook vicepremier en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge van het CDA schuift aan. De uitzending wordt op komische wijze afgesloten door cabaretier Martijn Koning.

Dinsdag en woensdag gaat het programma naar de noordelijke provincies Drenthe, Friesland en Groningen. De uitzendingen van Pauw & Jinek komen dan vanuit het Groningse dorp Loppersum, middenin het hart van het aardbevingsgebied. Donderdag en vrijdag zijn de zuidelijke provincies Zeeland, Limburg en Noord-Brabant aan de beurt. Jeroen Pauw en Eva Jinek ontvangen dan hun gasten in het Brabantse Veghel. Volgende week maandag en dinsdag is er ruim aandacht voor de provincies Overijssel, Flevoland, Utrecht en Gelderland met uitzendingen vanuit het centrum van de Gelderse provinciehoofdstad Arnhem.

En uiteraard doet ook Jaïr Ferwerda iedere dag verslag van de politieke campagnes.

‘Pauw & Jinek: De Verkiezingen’, elke werkdag om 23.00 uur bij BNNVARA en KRO-NCRV op NPO 1.

Bron: KRO-NCRV
Foto: Wessel de Groot