POM Amsterdam en Katja Schuurman komen met nieuwe Spring Summer 2020 fashion collectie: A Burst of Luck

Na de succesvolle samenwerking komt POM Amsterdam samen met Katja Schuurman met haar nieuwe Spring Summer 2020 fashion collectie: A Burst of Luck – een collectie ontstaan uit geluk. De sprankelende zomercollectie is een confetti uitbarsting van gelukssymbolen in frisse, rijke kleurencombinaties. Kleine geluksmomentjes werden vertaald in eclectische prints, ontworpen en met de hand geschilderd door POM founding sisters Liesbeth en Violet Lotgering.

De collectie bestaat uit zomerse en vrouwelijke jurken, blouses, en stoere pakken in mooie stoffen zoals cupro, viscose en linnen. Onverwachte details zoals sierlijke knopen en kleurrijke biezen en voeringen kenmerken deze collectie. En natuurlijk komt POM met een ruim assortiment bijpassende sjaals. Een deel van de prints vertellen de verhalen van de zussen Liesbeth en Violet zelf. Hun ‘Joie de Vivre’ is geïnspireerd door kleine geluksmomenten, zoals wandelen door een kleurrijk bloemenveld, het gevoel van vrijheid in de bergen en ontmoetingen met bijzondere mensen.

Violet: “Voor iedere vrouw heeft geluk een andere betekenis, maar het zit vaak in de kleine dingen. Een mooi uitzicht, lekker eten, een knuffel of een lach. Van die kleine geluksmomenten word je gelukkig en ga je stralen. En dat willen we ook met de nieuwe zomercollectie van POM Amsterdam creëren. Een kleine sprankeling, een glimlach, zomerkriebels – kortom ‘a colourful state of mind’.”

Een deel van de collectie is mede-ontworpen door Katja Schuurman, Nederlands meest sprankelende persoonlijkheid. De POM by Katja prints nemen je mee op een spirituele reis – het gevoel van in balans zijn, een magische zonsondergang, amuletten van verre reizen en een ontmoeting met een draak.“Geluk is in het moment zijn. De tijd nemen om de dingen om je heen echt te zien, te voelen hoe de zon schijnt en hoe de wind door je haar gaat”, aldus Katja.

De nieuwe Spring Summer 2020 fashion collectie ligt vanaf mid februari in de winkels.

Bron: (foto's) POM Amsterdam/Dutch Radio