Portret van koning Willem-Alexander gemaakt van 2115 postzegels

De officiële festiviteiten rondom Koningsdag gaan dit jaar door de coronacrisis niet door, maar dat betekent niet dat we de verjaardag van de koning niet meer kunnen vieren. Daarom besloten we bij Viking juist extra groot uit te pakken en werkten we aan een portret van de Koning dat volledig is gemaakt van postzegels.

Om dit te realiseren, werkten we samen met de Nederlandse postzegelkunstspecialist Gaike Bos.

Hoofdpunten van het project:

· In het totaal zijn er 2115 postzegels gebruikt

· Het portret is 90 x 115 cm groot

· In het kunstwerk zijn negen verschillende postzegels verwerkt (van 1940 tot 1991)

· We gebruikten postzegels van de drie voorgaande vorstinnen (Wilhelmina, Juliana en Beatrix), een prachtige referentie naar het verleden van het koningshuis

· Geportretteerd op basis van de officiële portretfoto gemaakt door Erwin Olaf

''We kozen voor het portret van Erwin Olaf omdat het een herkenbaar profiel is en de koning weergegeven wordt als persoon. Ook werd er bewust niet gekozen voor een foto van de koning met een baard.'' Dit geeft volgens Bos een vertekend beeld in de herkenning van de koning. Ze zegt: “Daarnaast is het een trend, de baard kan over een paar maanden wel afgeschoren zijn.”

Gaike vond haar passie voor het maken van postzegelportretten toen ze dozen met oude postzegels tegenkwam op haar zolder. Vroeger sorteerde ze de postzegels samen met haar oma. Toen ze de postzegels weer zag, gebruikte ze dit als een bron van inspiratie voor haar nieuwe kunstprojecten.

De postzegels van de vroegere koninginnen zijn de perfecte manier om deze opnieuw in het zonnetje te zetten voor de verjaardag van de koning. Al deze koninginnen hebben hun eigen Koninginnedag ook gevierd. Dit zorgt voor een extra gebaar naar de familie en de voorouders van koning Willem-Alexander.

Meer informatie: https://blog.vikingdirect.nl/postzegelkoning