Radio en luisteraars in het zonnetje bij Omrop Fryslân

Omrop Fryslân maakt het iedere dag, het is bijna de normaalste zaak van de wereld: radio! Op woensdag 13 februari is het Wereld radiodag en daarom staat Omrop Fryslân deze dag stil bij het medium radio. Door de jaren heen zijn er behoorlijk wat bijzondere fragmenten voorbijgekomen. Maar ook fragmenten die om welke reden dan ook nog nooit eerder zijn voorbijgekomen, komen nu aan het licht.

Denk aan de sneeuwwinter in 1979 en de Elfstedentocht van '63: door radio waren de Friezen constant verbonden met de wereld en wat daarin gebeurde. Radio is in Nederland met 12,5 miljoen luisteraars per week verreweg het grootste audiomedium. Nieuws, het weer, de sport en muziek die aanspreekt: radio is er altijd. Op Wereld radiodag delen programmamakers van nu en het verleden de mooiste radiomomenten, maar ook fragmenten die nog nooit eerder met het publiek zijn gedeeld op 92.2FM.

Omrop Fryslân staat ook extra stil bij de luisteraars op de internationale dag van de radio. Wie zijn ze en wat betekent radio voor hen? Bovendien maken luisteraars de hele dag kans op prijzen. Als interactief onderdeel wordt vier keer de quiz 'wêr giet it oer (waar gaat het over)' gespeeld. Op de zender is dan een historisch Fries radiofragment te horen. Wie weet waar het over gaat, kan reageren door een berichtje te sturen naar de Omrop-app. De hoofdprijs is een nostalgische radio, die ook nog eens helemaal klaar is voor de toekomst.

Ofstimd op dy:
Omrop Fryslân is op radio te beluisteren op 92.2FM. Online luisteren kan natuurlijk ook: kijk voor alles wat Omrop Fryslân op het gebied van radio te bieden heeft op Omropfryslan.nl/radio.

Bron: Omrop Fryslân