Rijdende tramstudio 89.3 Radio West onthuld

Op maandag 2 september is de nieuwe tramstudio onthuld, van waaruit 89.3 Radio West de komende twee maanden zal uitzenden.

Het programma ‘Studio Haagsche Bluf’ zal iedere vrijdag in september en oktober van 16.00-19.00 uur LIVE vanuit deze tram worden uitgezonden, vanuit Den Haag en directe omgeving.

Onthulling
Op maandagmiddag 2 september hebben de directeuren van HTM (Jaap Bierman) en Omroep West (Gerard Milo) de tram onthuld van waaruit Radio West de komende maanden live gaat uitzenden. Door middel van een interview met presentator Tjeerd Spoor – de rollen werden omgedraaid en Tjeerd was de geïnterviewde- werd de tram onthuld op het Kerkplein in Den Haag.

Studio Haagsche Bluf
Vanaf deze week komt het programma Studio Haagsche Bluf iedere vrijdag LIVE vanuit deze rijdende tram. Presentator Tjeerd Spoor, zelf fervent tramliefhebber, ontvangt diverse gasten in de tram. “In een normale studio heb je alles lekker onder controle, maar ik heb zo’n zin in het maken van uitzendingen vanuit een rijdende tram. We kunnen gaan en staan waar we willen, want de tram rijdt niet via vaste routes binnen de dienstregeling. En omdat ik dol ben op trams, komen mijn twee grootste passies bij elkaar: radio maken en trams”. Op vrijdag 6 september rijdt de tram de route van lijn 16, van het Statenkwartier naar Wateringen en vice versa.

Tijdens de uitzendingen is verslaggever Nicolette Krul juist buiten de tram te vinden, om verslag te doen van dingen die zij langs de route tegenkomt. Publiek is meer dan welkom in de tram. Opgeven kan via tram@omroepwest.nl. De beschikbare plaatsen zijn beperkt.

De opvallend bestickerde tram rijdt een eigen route door Den Haag en directe omgeving en maakt op de vrijdagen dus geen deel uit van de normale dienstregeling. Op de overige dagen wordt de tram door HTM ingezet als reguliere tram. De tram is van het type GTL8, het tramnummer is 3090.

De uitzendingen komen tot stand door een samenwerking met HTM.

Ontvangst Radio West 
Studio Haagsche Bluf is iedere werkdag te beluisteren van 16.00-19.00 uur. Op de vrijdagen in september en oktober komen de uitzendingen uit de rijdende tram. Radio West is te ontvangen via de ether, 89.3 FM, via de gratis Omroep West app en online via de stream op omroepwest.nl.

Bron: (foto) Radio West