Ron Brandsteder ziet nieuwe radioshow niet als werk

In de herfst van zijn carrière - “nou, zeg maar gerust winter, hoor” - gaat Ron Brandsteder weer aan de slag. Vanaf vrijdag is de voormalig showmaster iedere week te horen op NPO Radio 5 met zijn Omroep MAX-avondshow Ron Wacht op de Nacht, als vervanger van Jan ‘Candlelight’ van Veen.

Als werken ziet Ron zijn programma niet. “Het is meer een hobby. Het is allemaal liefdewerk”, laat de 68-jarige presentator weten aan BuzzE. “Kijk, ik ben gepensioneerd, heb 45 jaar mijn steentje bijgedragen. Je moet ook een keertje bedanken, maar je wilt ook wel wat om handen hebben en muziek is een grote liefde van mij. Ik ben er erg blij mee.”

Zeker ook omdat Ron vorig jaar zijn zaterdagshow op Radio 5 zag verdwijnen. Hij moest in september plaatsmaken voor zijn goede vriendin Tineke de Nooij, waarbij Ron werd toegezegd dat hij “ergens in de toekomst” op een andere plek weer een show zou krijgen. Dat gebeurt nu sneller dan verwacht, vanwege het conflict dat Omroep MAX kreeg met Jan van Veen.

Eventuele tv-comeback

“Er zijn wat verwikkelingen geweest, ja”, aldus Ron. “Tineke vond het ook niet zo leuk dat ze mijn plaats kreeg, maar ze is opgelucht dat ik straks weer op de radio ben.” Van 22.00 tot 24.00 uur is ook een mooi tijdstip, vindt Ron. “Het is een tijd voor mooie, wat rustigere, muziek. Ik heb al hele lijsten klaarliggen. Van Moody Blues tot Mark Knopfler”, zegt hij enthousiast.

“Ik heb een heel brede muzieksmaak. Ik kan bij wijze van spreken wel zes uur vullen.” Daar zal hij MAX-baas Jan Slagter echter niet mee lastig vallen, belooft Ron. “Ik zou het ook niet ambiëren om elke dag op de radio te zijn. Dat is te intensief.”

Vorige week liet Ron zich al ontvallen dat hij overigens een eventuele tv-comeback ook niet uitsluit. “Er zijn wat vage plannetjes over verschillende formules met mijn zoon Rick”, bevestigt hij. “Maar nog niets concreets.”

Bron: © ANP
Foto: © ANP Kippa/Bart Maat