RTL scoort met Weet ik veel en Judas

De kennisquiz Weet ik veel van RTL was zondagavond het op twee na best bekeken programma. De show, gepresenteerd door Linda de Mol, wist 1.667.000 kijkers te trekken. Heel Holland bakt was met meer dan 3 miljoen kijkers de grote favoriet, het NOS journaal staat op de tweede plek in de lijst van Stichting Kijkonderzoek.

In de eerste aflevering van het zevende seizoen van Weet ik veel werd de algemene kennis van Ruben Hein, Nikkie de Jager en Willem Voogd getest. Zij moesten het opnemen tegen een studio vol met studenten. Televisiekijkers konden thuis op de bank in de app meespelen.

RTL trok verder bijna 1,2 kijkers met Judas, de nieuwe serie over Willem Holleeder. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Willems zus Astrid Holleeder. De zesdelige serie gaat over de familie Holleeder, tot op het moment dat Astrid haar broer verraadt. Veel mono- en dialogen in de serie zijn gebaseerd op bandjes waarop de topcrimineel te horen is en zijn soms een-op-een overgenomen. Gijs Naber speelt Willem Holleeder.

Bron: © ANP