Rutger Castricum chauffeurt politici in De Hofkar (NPO 2)

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen chauffeurt presentator Rutger Castricum in “De Hofkar” vijf dagen lang fractievoorzitters in zijn taxi door het land en voelt hij ze aan de tand over de meest prangende verkiezingsthema’s. Elke aflevering een andere fractievoorzitter met een ander thema, in dezelfde Hofkar. Vanaf maandag 11 maart om 22:27 uur op NPO 2.

De fractievoorzitters die bij Rutger op de bijrijdersstoel plaatsnemen zijn Lilian Marijnissen (SP), Sybrand Buma (CDA), Thierry Baudet (FvD), Gert-Jan Segers (CU) en Lodewijk Asscher (PvdA). Wat is voor hun partij hét thema van deze verkiezingen? Hoe goed kennen ze de provincies eigenlijk? Wat zijn hun belangrijkste speerpunten? En nog belangrijker: hoe gaat hun partij al die mooie beloften waarmaken?

Met zijn ervaring als verslaggever voor PowNed en sinds vorig jaar als presentator van het wekelijkse politieke programma “De Hofbar” kent Rutger de vragen en zorgen die leven binnen de samenleving maar al te goed. Tijdens de rit zal hij dan ook niet schromen om zijn bijrijders hiermee te confronteren.

Maar ook komen we tijdens de rit meer te weten over de persoonlijke levens van de politici. De Kamerdebatten van tv met vurige pleidooien en grappen kennen we inmiddels, maar hoe zijn de dames en heren politici nu eigenlijk buiten het Binnenhof? Heeft Thierry Baudet met zijn ‘partij van de liefde’ en rammend drukke campagne nog wel tijd voor zijn eigen liefdesleven?

Rutger Castricum: "Tijdens de rit in de Hofkar voel ik mijn politieke gasten aan de tand over hun verkiezingsspeerpunten en ga ik op zoek naar de mens achter de politicus. Openhartig, scherp en met een lach. Na elke rit kent de kiezer ze weer een stukje beter."

De Hofkar wordt uitgezonden op maandag 11, woensdag 13, donderdag 14, vrijdag 15 en maandag 18 maart om 22:47 uur op NPO 2. Elke aflevering duurt 12 minuten.

Bron: (foto) PowNed