Sander Hoogendoorn start actie met alle ochtendshows

Sander Hoogendoorn van 3FM neemt het initiatief om alle ochtendshows in Nederland tijdens de coronacrisis te verenigen. De ochtendpresentator van 3FM stelt voor dat alle ochtendshows vrijdagochtend om 8.45 uur gelijktijdig You'll Never Walk Alone draaien.

Sander belde dinsdag in de uitzending van Sanders Vriendenteam met collega Jeroen Kijk in de Vegte van NPO Radio 2 om het idee te lanceren. Sander: "Deze crisis laat zien dat het mensen bij elkaar brengt. We moeten met zijn allen, Mark Rutte zei het al, de schouders eronder zetten om hier uit te komen. Toen dacht ik, kunnen we niet met alle ochtendshows van Nederland op dezelfde tijd een plaatje draaien?"

Wat Sander betreft wordt het You'll Never Walk Alone, al staat hij open voor andere suggesties. "Omdat het kan slaan op mensen in de zorg, mensen die ziek zijn of even niet naar buiten kunnen."

Jeroen Kijk in de Vegte kreeg er kippenvel van. "Ik voelde hem gelijk binnenkomen, ineens krijgt die plaat een andere betekenis", reageerde Jeroen, die het idee gaat voorleggen bij Jan-Willem Roodbeen met wie hij de Radio2-show Jan-Willem Staat op presenteert.

Sander gaat komende dagen de overige ochtendshows mobiliseren.

Bron: © ANP
Beeld: 3FM