Sesamstraat ook komende twee jaar bij Publieke Omroep

Sesamstraat zal ook de komende twee jaar bij de Publieke Omroep te zien zijn. NPO heeft, in nauwe samenwerking met de NTR, een nieuw contract afgesloten met de Amerikaanse educatieve non-profit organisatie Sesame Workshop, licentiehouder van Sesamstraat.

Het contract behelst dat de NTR tot het najaar van 2021 dagelijks bestaande afleveringen mag blijven uitzenden op NPO Zappelin. Daarnaast blijft Sesamstraat te zien op het themakanaal NPO Zappelin extra, via de NPO Zappelin app, op de NPO Zappelin site en op het Sesamstraat YouTube-kanaal. Daarmee is Sesamstraat als vaste waarde voor de Publieke Omroep behouden.

Het contract voorziet in een herlicentie voor ruim 200 bestaande recente afleveringen van Sesamstraat, aangevuld met afleveringen van de Sesamstraat-titels ‘10 voor’ en ‘Koekie Monsters Eetkar’.

Dit betekent dat er voor de contractduur van de komende twee jaar geen nieuwe afleveringen van Sesamstraat in Nederland geproduceerd zullen worden. Dat is een moeilijke keuze geweest, maar wel een die binnen de huidige financiële mogelijkheden van NPO en NTR te verdedigen is. De NTR heeft zoveel afleveringen van Sesamstraat, waarvan een flink aantal recent geproduceerd in 2018, dat de huidige generatie hier voor dit moment goed mee uit te voeten kan, op televisie of online. Daarnaast vernieuwt de jonge doelgroep zich elke drie jaar waardoor de huidige afleveringen van Sesamstraat steeds een nieuwe generatie bedienen en daarvoor nieuw zijn. De investering van de publieke omroep in dit nieuwe licentiecontract garandeert dat een nieuwe generatie Nederlandse peuters en kleuters de komende twee jaar van Sesamstraat kan leren en genieten.

Bron: NTR
Foto: © NTR/Leendert Jansen