Shownieuws Special: André Hazes, al 15 jaar een lege kruk

23 september 2004. Heel Nederland stond even stil toen bekend werd dat André Hazes op 53-jarige leeftijd was overleden. Een groots afscheid in de Amsterdam Arena volgde en tot op de dag van vandaag kan men nog steeds niet om de nalatenschap van Hazes heen. Shownieuws brengt een eerbetoon aan de grootste volkszanger ooit met een extra lange editie van het programma. De Shownieuws Special: André Hazes, al 15 jaar een lege kruk is te zien op zaterdag 21 september, na het entertainmentnieuws van de dag.

In de special komen verschillende BN’ers aan het woord en er is aandacht voor het heftige leven van de zanger, zijn laatste jaren en gezondheid. Het verhaal van de Amsterdammer zorgde voor de bijzondere musical “Hij Gelooft in Mij” en zowel Joop van den Ende -voormalig manager van André en producent van de musical- als Hazes-vertolker Martijn Fischer komen terug in de special. De oude Hazes is van alle generaties en breekt postuum nog steeds records. Gerard Ekdom en Lange Frans, allebei groot fan, vertellen waarom heel Nederland opgroeit met de muziek van de zanger. Dat André Hazes senior ook vandaag de dag nog onverminderd populair is, blijkt wel uit de concerten die al jaren succesvol onder zijn naam worden gehouden. Namen als Maurice Wijnen, Xander de Buisonjé, Samantha Steenwijk en André’s zoon André Hazes jr. praten over Hazes en zijn genre, maar ook ras-Amsterdammers Tino Martin en René Froger spreken over hun populaire stadsgenoot.

Uitzending: SBS6, dagelijks om 19.15 uur en 22.50 uur. Shownieuws Special: André Hazes, al 15 jaar een lege kruk is te zien op zaterdag 21 september vanaf 22.50 uur.

Bron: Talpa Network