SLAM! van start met Dance 1000

Maandagochtend is de SLAM! Dance 1000 van start gegaan; de lijst met de duizend beste dance tracks ooit gemaakt, vijf dagen lang in één voortreffelijke mix. Luisteraars konden de afgelopen weken hun stem uitbrengen en dat zorgt ook dit jaar weer voor een generatie overstijgende trip down memory lane.

De meest genoteerde Nederlandse artiest uit de lijst is niemand minder dan legende Tiësto, met maar liefst 25 noteringen. De hoogste nieuwe binnenkomer is Happier, een samenwerking tussen de Amerikaanse dj/producer Marshmello en de Britse band Bastille. En Losing It van de Australische Fisher is de jongste track uit de lijst die met een klim van ruim 900 plekken de meest opvallende stijger van dit jaar is. Donna Summer met I Feel Love uit 1977 is de meest gedateerde notering. De verschuivende trend in muziek is dit jaar duidelijk merkbaar in de lijst. De harde EDM lijkt uit te raken en house is weer helemaal terug van weggeweest.

Opvallend is ieder jaar weer hoe onverwachte sterfgevallen invloed hebben op de lijst. Zo stijgen diverse nummers van Cassius, waarvan Philippe Zdar dit jaar om het leven kwam, en The Prodigy, na het overlijden van frontman Keith Flint. Vorig jaar pakte Avicii enkele maanden na zijn overlijden nog de nummer één plek met Levels. Of de komst van zijn nieuwe album eerder dit jaar nog invloed heeft gehad op de lijst, zal de luisteraar deze week zelf moeten ontdekken; de nummer één is vrijdagmiddag vlak voor 18 uur te horen op SLAM!.

Anton van Lieshout, Station Director SLAM!; “Mixshows zitten in het DNA van SLAM!. De wekelijkse SLAM! MixMarathon is hiervan het levendige bewijs; maandelijks stemmen zo’n 625.000 Nederlanders hiervoor af op SLAM!. In 2017 ontstond voor het eerst het idee om de beste dancemuziek ooit gemaakt aan elkaar te mixen. Dat leverde zoveel positieve reacties op dat deze lijst, in samenwerking met onze luisteraars, nu een jaarlijkse traditie is geworden waar we enorm trots op zijn.”

De SLAM! Dance 1000 wordt dit jaar voor de derde keer uitgezonden. De presentatie is in handen van SLAM! dj’s Gijs Alkemade, Joost Burger, Dimitris Kops en Michiel Jurrjens. De lijst is maandag tot en met vrijdag vanaf 6 uur ’s ochtends te horen op SLAM! via FM/DAB+/online.

Bron: SLAM!/Dutch Radio