Tim den Besten met De outsiders op NPO 3

In De outsiders gaat Tim den Besten op zoek naar mensen die bewust kiezen voor een leven buiten de gebaande paden. Zo ontmoet hij een man die bij gebrek aan vertrouwen in de gezondheidszorg zijn heil zoekt in de helende kracht van de natuur en gaat hij jagen met een veganist die de bio-industrie schuwt. Wat zeggen de verhalen van deze en andere outsiders over de manier waarop de meesten van ons leven?

Door te leven in Nederland, neem je deel aan sociale- en economische systemen. Hoe we wonen, ons geld verdienen, omgaan met technologie en wat er op ons menu staat; de opties zijn beperkt en grotendeels vooraf vooraf door anderen bepaald. Of we het nou leuk vinden of niet. Maar er zijn mensen die het anders doen, die bewust kiezen voor een leven buiten de systemen. Wie zijn de mensen die zich afzetten tegen de norm?

Tim stapt in elke aflevering in de wereld van drie outsiders en probeert te begrijpen wat hen ertoe drijft om op deze manier te leven. Wat zeggen deze verhalen over de vaak opgelegde regels die bepalen hoe we leven en wordt het misschien tijd deze te herzien?

Aflevering 1: Eten
Donderdag 18 april om 20.55 uur op NPO 3
De keuze op het gebied van eten was nog nooit zo groot en voorhanden. Overal vind je een supermarkt, bakker of slager. Maar er zijn mensen die de voedselindustrie als een probleem zien en er daarom alles aan doen om anders met eten om te gaan.

Aflevering 2: Gezondheid
Donderdag 25 april om 20.55 uur op NPO 3
Als we ziek zijn is het goed geregeld in Nederland. We kunnen meteen naar de dokter of het ziekenhuis. Toch zijn er mensen die geen vertrouwen hebben in de medische wetenschap, zij zoeken hun remedies buiten de gangbare gezondheidszorg.

Aflevering 3: Wonen
Donderdag 2 mei om 20.55 uur op NPO 3
De meeste mensen wonen in een huis of appartement. Groot of klein, gekocht of gehuurd. Maar er zijn mensen die niet in dat plaatje passen en kiezen voor een andere manier van wonen.

De outsiders, vanaf donderdag 18 april om 20.55 uur op NPO 3.

Bron: (foto) VPRO