TreurTeeVee is terug met tweede seizoen op NPO 3

In een nieuw seizoen van de zwart komische serie TreurTeeVee worstelen de inwoners van de stad Yolandia met de grote thema's van het leven. De serie is een mix van sketch en drama, absurdisme en romantiek, bittere ernst en flauwekul. Oude bekenden Frederik Kaak, Yolanda, Uusbief én nieuwe gezichten zijn te zien in een compleet vormgegeven wereld.

Naast de al bekende personages, zoals de kettingrokende labiele psychotherapeut Yolanda, de perverse burgerman Uusbief en de egocentrische succespresentator Frederik Kaak, maken we ook kennis met nieuwe inwoners van Yolandia. Zo is daar Kalle (Jan-Paul Buijs), een jongeman met tergend veel liefdesverdriet die zijn ex voor de rechter sleept. En het doodnormale tienermeisje Winnie (Ellen Parren), die vurig hoopt een superster te worden maar niet genoeg talent bezit. Jan de Beer (Peter van Rooijen) is een oerconservatieve man in een hypermoderne wereld. En slager Margje (Ellen Parren) die doodsbang is voor Het Niets.

Bijrollen zijn weggelegd voor o.a. Jacob Derwig, Maria Kraakman, Vincent van der Valk, Ria Eimers, Eelco Smits, Yara Alink en Thomas Spijkerman.

TreurTeeVee is dit jaar genomineerd voor de Kees Holierhoek Scenarioprijs. De tweejaarlijkse prijs voor schrijvers van Nederlands televisiedrama wordt op 22 november uitgereikt.

Aflevering 1. Liefde
Vrijdag 22 november om 22.30 uur op NPO 3
Over de onvermijdelijke, kwellende mallemolen die liefde heet.

Kalle wordt gedumpt door zijn vriend Lars, maar via een rechtszaak probeert hij af te dwingen dat Lars toch bij hem blijft. Uusbief ontmoet de vrouw van zijn dromen, maar durft haar niet aan te spreken uit angst voor een afwijzing. Frederik Kaak presenteert het programma Kaak in Love waarin hij met verschillende kandidaten naar bed gaat om zijn grote liefde te vinden. Yolanda verdedigt, met zeer veel moeite, de voordelen van een leven als single.

Aflevering 2. Talent
Vrijdag 29 november om 22.30 uur op NPO 3
Over het verlangen naar roem en het accepteren van je beperkingen.

Tienermeisje Winnie zet alles op alles om een rol te bemachtigen in de zelfgeschreven musical van Frederik Kaak. Een klein jongetje met schrijftalent wordt door zijn ouders naar een Traumama gebracht, die hem een gruwelijke jeugd bezorgt, waardoor hij uiteindelijk een groot en beroemd schrijver wordt. Uusbief wordt betrapt als hij vanuit de kluisjes middelbare schoolmeisjes bespiedt. Yolanda mijmert over succesvolle mensen die eigenlijk niks kunnen.

Aflevering 3. Vooruitgang
Vrijdag 6 december om 22.30 uur op NPO 3
Over de angst voor verandering en het loslaten van tradities.

Jan weigert met de moderne tijd mee te gaan. Maar wanneer zijn dochter dreigt te overlijden, wordt hij ingehaald door de realiteit. Gelukkig biedt Yolanda een helpende hand. Uusbief probeert met een moderne machine de allergeilste vrouw ooit te maken en Frederik Kaak houdt een charity challenge, waarin Drijfbout het opneemt tegen een activistische schrijfster.

Aflevering 4. Niets
Vrijdag 13 december om 22.30 uur op NPO 3
Over doodsangst in een wereld zonder de troost van een hiernamaals.

Als Slager Margje stikt in een plakje worst belandt ze in het voorportaal van de Dood. Ze slaat op de vlucht, op zoek naar de uitgang. Uusbief neemt afscheid van zijn overleden moeder en haar vagina neemt afscheid van hem. Frederik Kaak interviewt Marjamalla Bonin Prajahamanassa over haar boek "Ik ben een vlieg" waarin zij schrijft over haar geloof in reïncarnatie. Wanneer Marjamalla net over het boek wil vertellen, krijgt ze een tia en lijkt reïncarnatie opeens zo gek nog niet.

Regie: Joost van Hezik. Scenario: Ellen Parren, Jan-Paul Buijs, Peter van Rooijen.
TreurTeeVee wordt geproduceerd door Pupkin in coproductie met de VPRO. TreurTeeVee is een creatie van makerscollectief Circus Treurdier.

Uitzending vanaf vrijdag 22 november 22.30 uur op NPO 3.
Het eerste seizoen wordt vanaf 25 oktober herhaald om 22.30 uur op NPO 3.

Bron: VPRO/Dutch Radio
Foto: Michael Hobdell