TV-première Jochem Myjer: Adem in, adem uit op nieuwjaarsavond bij SBS6

Na vier uitverkochte theaterseizoenen zal Jochem Myjers show Adem in, adem uit eindelijk op televisie te zien zijn. Sinds de allereerste try-out in 2016, heeft Jochem zijn voorstelling ruim driehonderd keer gespeeld. De populaire komiek speelt zijn voorstelling nog tot en met november in stijf uitverkochte grote theaterzalen. Honderdduizenden kaarten zijn verkocht, maar alsnog grepen vele fans mis. Adem in, adem uit wordt in Koninklijk Theater Carré geregistreerd en op nieuwjaarsavond integraal bij SBS6 uitgezonden. Hierdoor kan heel Nederland bij de start van het nieuwe jaar kijken naar deze veel geprezen show.

De waardering voor Jochem Myjers theatervorm blijkt niet alleen uit de grote vraag naar kaarten. De vakpers spreekt van ‘top-entertainment’ (Trouw), dat ‘hilarisch, energiek en ontroerend’ is (NRC) en bovendien ‘de grenzen oprekt van hoe modern en spectaculair cabaret kan zijn’ (de Volkskrant). Het NRC en het Dagblad van het Noorden merkten zelfs de gelijkenis op met de legendarische komiek Toon Hermans: ‘Net als Hermans is Myjer een vrolijke, positieve en talentvolle komiek die ons op het hart drukt dat we moeten genieten van de kleine en mooie dingen in het leven.’ Het AD kopte ‘Jochem Myjers vijfde is groots’ en deelde het maximaal aantal sterren uit.

Marco Louwerens, Directeur Televisie van Talpa Network: “Op nieuwjaarsavond willen we onze kijkers op SBS6 een bijzondere programmering bieden. We zijn ongelofelijk trots dat Jochem met zijn brede publiek de keuze voor SBS6 heeft gemaakt en dat we Nederland na vier uitverkochte theaterseizoenen op 1 januari blij kunnen maken met Adem in, adem uit. Ik heb zelden zo’n positief, uniek en grappig mens als Jochem ontmoet; zijn energie en passie spatten van het podium en straks bij ons van het scherm. Hoe leuk is dat voor onze kijkers aan het begin van het nieuwe jaar?”.

Jochem Myjer (Leiden, 1977) is één van ‘s lands meest geliefde komieken en speelt zijn energieke shows voor een breed publiek van jong tot oud. In 2016 debuteerde hij met De Gorgels als kinderboekenschrijver en won hiermee de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Het vervolg - De Gorgels en het geheim van de gletsjer - kwam vorig jaar binnen op nummer 1 van de CPNB Bestseller60.
www.jochemmyjer.nl

Poelifinario
De vakjury van de Vereniging van Schouwburg- en Concertdirecties bekroonde de voorstelling met de Poelifinario, de belangrijkste cabaretprijs: ‘Zijn oprechtheid klinkt door in persoonlijke, gevoelige liedjes en ontroerende verhalen die vol overgave worden verteld. De voorstelling, technisch zeer hoogstaand, is tot in de puntjes doordacht en uitgevoerd, ademt inhoudelijk entertainment en staat bol van de aanstekelijke positiviteit.’

Jochem Myjer: Adem in, adem uit is een co-productie van impresariaat De Keet en Live Visual. De televisieregie is in handen van David Grifhorst, bekend van The Passion.

Uitzending: SBS6, woensdag 1 januari bij SBS6, daarna op KIJK.nl.

Bron: Talpa Network
Foto: Anne Reitsma Fotografie