TV-Visie: Nieuws Nederland

Politie jaagt op de boeven van StukTV
De mannen van StukTV hebben al jaren een absolute YouTube-hit in handen met het programma 'Het Jachtseizoen', waarin bekende Nederlanders op de vlucht slaan voor het bekende drietal.
>> meer lezen

De randen van de Nederlandse samenleving in 'Randland'
In het nieuwe reportageprogramma 'Randland' gaat de EO op zoek naar verhalen van mensen die letterlijk of figuurlijk aan de rand van de samenleving staan. De makers kiezen daarbij vooral het gebied buiten de Randstad als hun werkterrein.
>> meer lezen

Zaterdag 2 nieuwe releases op discovery+
Een spookhuis binnengaan is altijd spannend, maar wat als je helemaal niks van de voorgeschiedenis af weet? Dat is wat de 'Ghost Brothers' doen op zoek naar de waarheid achter de griezeligste huizen van Amerika.
>> meer lezen

'The Wolf of Wall Street' in reallife: vanaf vrijdag te zien op discovery+
Een sensatie op Wall Street die zelden was vertoond. In januari van dit jaar steeg het aandeel GameStop in luttlele weken tot krankzinnige hoogte. Van nog geen 20 dollar naar een niet voor mogelijk gehouden recordhoogte van 348 dollar.
>> meer lezen

Erik Dijkstra onderzoekt omstreden herkomst kunstschatten in vierdelige docuserie 'Roofkunst'
Een adembenemend masker, een rijkversierd kanon, een buste van een koningin en delen van een marmeren tempel: allemaal historische kunstobjecten die in Europese musea te bewonderen zijn.
>> meer lezen

Extra online uitzending 'De Kinderen van Ruinerwold' op NPO Start
Hoe was het voor de oudste drie kinderen om destijds hun gezin te ontvluchten? Waar kwamen ze terecht en hoe hebben ze hun leven opgebouwd? In een extra online uitzending van 'De Kinderen van Ruinerwold' vertellen Shin, Mar Jan en Edino hoe ze vertrokken en hoe het ze sindsdien is vergaan.
>> meer lezen

Live bij MAX: Ceremoniële commando-overdracht
Commandant der Strijdkrachten (CDS) luitenant-admiraal Rob Bauer draagt op donderdag 15 april 2021 het commando over de Nederlandse Krijgsmacht over aan zijn opvolger luitenant-generaal Onno Eichelsheim.
>> meer lezen

Tim Hofman presenteert 'Pak De Macht'
Wie trekken achter de schermen aan de touwtjes van de samenleving? Wie draaien aan de knoppen zonder dat jij het weet? En waarom kennen we die mensen eigenlijk niet? In de splinternieuwe zesdelige serie 'Pak De Macht' kijkt Tim Hofman naar machtssystemen en mensen met macht.
>> meer lezen

'#Ajouad': een zoektocht naar andere ideeën en levenswijzen op NPO 3
In het drieluik '#Ajouad' duikt Ajouad el Miloudi in onderwerpen, thema’s en subgroepen die actueel en soms controversieel zijn en waarover de meningen uiteen lopen. Vanuit zijn persoonlijke fascinatie voor de ontwikkelingen en taboes rondom maatschappelijke thema's.
>> meer lezen

'Philip: The King Without A Crown': documentaire over zijn ware rol in het koningshuis op discovery+
Meer dan 70 jaar stond hij als prins aan de zijde van zijn vrouw, koningin Elizabeth, ontelbare keren trad hij in die hoedanigheid op bij publieke evenementen (waarvan welgeteld 22.219 keer solo!).
>> meer lezen

Het levensverhaal van André Hazes in nieuwe vierdelige documentaire 'Kleine Jongen'
Dit jaar zou André Hazes 70 jaar zijn geworden. Een mooi moment om terug te kijken op het bijzondere leven van de zanger. In een nieuwe vierdelige documentaire wordt het levensverhaal verteld van een van de meest geroemde artiesten van Nederland: André Hazes.
>> meer lezen

Ben jij commando-waardig? Meld je nu aan voor het 2de seizoen van 'Kamp Van Koningsbrugge'
'Kamp Van Koningsbrugge' komt terug! Jeroen Van Koningsbrugge zoekt opnieuw vijftien gewone burgers. Vijftien gewone burgers die mentaal en fysiek sterk genoeg zijn om één van de zwaarste opleidingen aan te kunnen. De opleiding van The Special Forces. Ben jij gemotiveerd tot op het bot en wil jij de uitdaging van je leven aangaan?
>> meer lezen

Sci-Fi hitserie 'War of The Worlds' keert terug met tweede seizoen op FOX
Het tweede seizoen van FOX en CANAL+'s veelzijdige dramaserie 'War of the Worlds', geschreven en gemaakt door BAFTA Award-winnaar Howard Overman ('Misfits', 'Crazyhead', 'Merlin') van Urban Myth Films, gaat in première op 20 mei om 21.00 uur op FOX in dubbele afleveringen.
>> meer lezen

Seks, lust en drama staan centraal in eerste aflevering van 'Ex On The Beach: Double Dutch'
Dat dit een seizoen is om niet snel te vergeten, bewijzen de acht singles van dit jaar al meteen tijdens de eerste aflevering van MTV's 'Ex On The Beach: Double Dutch'.
>> meer lezen

MAX bezoekt opnieuw Keukenhof
Ook dit jaar gaat MAX weer naar Keukenhof. Het mooiste bloemenpark ter wereld is er klaar voor. Meer dan 7 miljoen bloembollen zijn geplant en de vele tuinen liggen er prachtig bij.
>> meer lezen

Filemon Wesselink duikt in de wereld van complotten
Complottheorieën zijn van alle tijden. Vaak wantrouwen complotdenkers de plannen van elites, regeringen, wetenschappers en media. Onder invloed van de coronacrisis is dit wantrouwen enorm gegroeid en worden we in het nieuws veel vaker dan voorheen met complottheorieën geconfronteerd.
>> meer lezen

Martijn Koning wil excuses na 'Jinek'-rel
Martijn Koning is nog niet klaar met de storm waarin hij terecht kwam na zijn optreden bij 'Jinek' in aanloop naar de verkiezingen van 17 maart. Hij wil dat RTL zich bij hem excuseert.
>> meer lezen

Kysia Hekster en Robin van Galen op 'De Perstribune' van MAX
Zondag 11 april zijn journalist Kysia Hekster en waterpolocoach Robin van Galen te gast in het media- en sportprogramma 'De Perstribune' van MAX, te beluisteren tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 1.
>> meer lezen

Jeroen Pauw presenteert nieuw BNNVARA-programma 'Scheefgroei in de polder'
Wat is het nut van economische groei als normale mensen er niet van profiteren? Nederland is een gaaf land, waar werken loont. Goed je best doen, hard werken en dan wacht je een mooie toekomst. Of ligt dat toch anders?
>> meer lezen